Suomalaistunnelmoitsijat saivat vieraan Ruotsista – ensiesityksessä Hanging Gardenin uusi video

07.10.2016

Hanging Gardenin Hereafter-ep ilmestyy tänään Lifeforcen kautta. Minilevyn vierailevina ääninä kuullaan Mikko Kotamäkeä (Swallow the Sun), Alexander Högbomia (October TideCentinex) ja Victor Wegebornia (The Moth Gatherer).

Viimeksi mainittu laulaa Sirkle of Onan -nimisellä kappaleella, jolle kuvattu video saa ensiesityksensä nyt. Hänkkäri-solisti ja -videomaestro Toni Toivonen kirjoitti filmistä esseen mittaa lähentelevän kommenttiraidan.

– Hanging Gardenin videot ovat jo pitkään olleet allekirjoittaneen sekä kiipparistimme Ninon yhteistyönä toteutettua,  aika DIY-henkistä tuotantoa alkaen Backwoods Session -studiolivesessioista.

– Tähänastiset videot ovat henkineet aika klassista valokuvataiteeseen nojaavaa lähestymistapaa, josta meillä molemmilla on rutkasti kokemusta. Itsellänihän videoinnostus lähti liikkeelle jo lapsena, ja sai kunnolla nostetta taidelukiossa, joskin suuri osa on itseopittua. Tämä varmaan on nähtävissä osittain myös tuotannon jäljestä. Toisaalta, jos musiikin puolella arvostetaan trve cvlt -kellarisoundia, niin kaipa videoissakin voi hieman rosoa olla.

– Sirkle of Onan -videossa kuvasin lähinnä omia kasvojani ja yritin ottaa haltuun uusia työkaluja ja tekniikoita kuten green screenia ja motion trackingia. Lopputulos onkin aika happoisa ja kuvastaakin ehkä juuri siksi hyvin sekä biisin äänimaisemaa että sanomaa.

– Vähäinen budjetti ja tee-se-itse-miehen karvaan voihappoinen hien aromi ehkä välittyvät katsojalle muiden happovibojen lomassa, mutta ainakin itse koen, että onnistumme usein tuomaan jotain mielenkiintoisen erilaista tarjolle.

Ja näin, Sirkle of Onan:

YouTube video

Lisää luettavaa