Suomalaisvahvisteinen Eden’s Curse kiertää Isoa-Britanniaa – Christian Pulkkinen kertoo ennakkotunnelmista

Pulkkinen tulee myös kertomaan kuulumisia matkan varrella kiertuepäiväkirjan merkeissä.

01.11.2018

Eden’s Curse on melodista metallia progevivahteilla soittava monikansallinen yhtye, jonka riveistä löytyy jäseniä niin Skotlannista, Saksasta, Serbiasta kuin myös Suomesta. Yhtyeessä on vuodesta 2015 lähtien vaikuttanut kosketinsoittaja Christian ”Chrism” Pulkkinen, joka on tuttu myös Simulacrumista ja Adamantrasta.

– 2015 lopulla sain sähköpostia yhtyeen basistilta Paul Loguelta, että haluanko liittyä bändiin. Jäbä oli kuullut mun levytyksiä ja ajatellut, että tuossa on kaveri, joka osaa tehdä massiivista syntikkaa ja pystyy haastamaan soolo-osuuksissa kitaristi Thorsten Koehnen! Pistin sitten parastani koesoittobiisiin ja loppujen lopuksi se, mitä äänitin silloin, jäi sellaisenaan levylle. Biisin nimi on Utopian Dreams ja joidenkin mielestä se voi olla jopa ällöttävän eeppinen, mutta piti vetää kaikki kortit hihasta kun kyseessä oli kerta koesoitto! Pulkkinen kertaa.

Viisi albumia julkaissut yhtye julkaisee perjantaina 2. marraskuuta Testament-kokoelmalevyn ja lähtee sen tiimoilta Ison-Britannian-kiertueelle. Omien pääesiintyjäkeikkojensa lisäksi yhtye myös lämmittelee Michael Schenker Festiä. Vanhan liiton hard rockille on vielä paljonkin kysyntää Isossa-Britanniassa, joten lavat tulevat olemaan isoja.

Ja sehän sopii Pulkkiselle, joka kertoo haaveilleensa isoista lavoista jo yläasteikäisenä. Klassisen taustan omaava kosketinsoittaja onkin valmistautunut turneeseen huolella. Oman hankaluutensa tuo toki kansainvälinen kokoonpano, joka pääsee harvoin treenaamaan yhdessä.

– Joka jätkän tarvii olla todella hyvin valmistautunut ja tehdä kotiläksynsä ennen kuin lähdetään tekee yhdessä töitä. Tällä kertaa meillä on yhdeksi päiväksi treenitilat varattuna Glasgowsta ja ainakin edellisillä kiertueilla bändin jäsenet ovat treenanneet omat osuutensa etukäteen siihen kuntoon, että setin pystyy soittamaan läpi 2-3 kertaa ilman sen suurempia ongelmia, Pulkkinen toteaa.

– Puhun toki ainoastaan omasta puolestani, mutta olen soittanut setin läpi taustanauhojen kanssa usean kerran viikossa yli kuukauden ajan. Sanotaanko nyt näin, että ei ainakaan pitäisi olla musta kiinni että homma menis pannukakuksi!

Eden’s Cursen edesottamuksia tien päällä pääsee seuraamaan paitsi yhtyeen ja Pulkkisen some-kanavien, myös Infernon sivuilla julkaistavan kiertuepäiväkirjan välityksellä. Ensimmäinen Pulkkisen kynäilemä teksti ilmestyy heti 5. marraskuuta alkavan rundin alkumetreillä.

– Odotan varmaan eniten tältä kiertueelta keikkojen aikana vallitsevaa muusikoiden ja yleisön välillä olevaa positiivista energiaa sekä mahtavia kohtaamisia niin rock-legendojen kuin fanienkin kanssa! kiipparisti fiilistelee.

Lisää luettavaa