Suomi-metallin superkokoonpano Hallatar on saanut debyyttinsä valmiiksi – luvassa jatkoa Trees of Eternityn esikoiselle?

22.02.2017

Monessa mukana oleva Svart Records on ilmoittanut kiinnittäneensä rosteriinsa uuden suomalaisbändin, joka kantaa nimeä Hallatar.

Miehistön muodostavat Amorphis-laulaja Tomi Joutsen, mm. HIMissä ja Kyyriassa soittanut rumpali Mika ”Gas Lipstick” Karppinen, sekä porukan biisintekijä, Swallow the Sunista ja Trees of Eternitystä tuttu kitaristi Juha Raivio.

Hallatarta voitaneenkin pitää jonkinlaisena jatkeena viime vuonna esikoisensa julkaisseelle Trees of Eternitylle.

– Kun rakas elämänkumppanini Aleah Starbridge kuoli viime huhtikuussa, keräsin talteen hänen kirjoituksiaan, sanoituksiaan ja runojaan, joita pidän muistoina. Noin kuukausi hänen kuolemansa jälkeen tiesin, että minun täytyy ottaa kitara ja yrittää luoda jotain, tai tuhoudun täysin, Raivio muistelee.

– Pimeydestä myös saapui jotain, ja kirjoitin musiikin Hallattaren levylle noin viikon aikana. En muista tästä viikosta juuri mitään, mutta mitä muistan oli, että lupasin itselleni olla koskematta biiseihin jälkikäteen millään tavalla. Tärkeintä on, että musiikki säilyy täysin sellaisena kuin se oli tullessaan ulos.

– Kysyin hyviltä ystäviltäni Tomi Joutsenelta ja Gas Lipstickiltä, josko he haluaisivat tehdä tämän levyn kanssani, ja molemmat suostuivat kuulematta nuottiakaan itse musiikista. Olen heille molemmille ikuisesti kiitollinen tämän tien jakamisesta, koska prosessi ei ole ollut todellakaan helppo, eikä tule sitä koskaan olemaan.

Bändin No Stars Upon the Bridge -esikoisen julkaisupäivä ja tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Lisää luettavaa