Suoraan sydämestä – haastattelussa Vermilia

Pakanallisia teemoja folkahtavaan ja tunnelmalliseen black metaliinsa ujuttava Vermilia lähti toteuttamaan ensimmäistä vinyylijulkaisuaan joukkorahoituksen kautta. Ratkaisu osoittautui kannattavaksi.

02.07.2021

Kotimaisen Vermilian vuonna 2018 ilmestyneen Kätkyt-esikoislevyn vinyylipainoksen joukkorahoitus on loppusuoralla. Haastatteluhetkellä kasassa on mukavat 4500 euroa. 

Kuinka prosessi on sinun näkökulmastasi edennyt? 

– Se lähti käyntiin hyvin ja on edennyt paremmin kuin osasin odottaa, Vermilia myöntää. 

– Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kampanja saadaan toteutettua ja tuplaälppäri ilmestyy levyhyllyyn. 

Minkälaisena albumina Kätkyt näyttäytyy sinulle tänä päivänä tarkasteltuna?

– Kätkyt on hyvin tärkeä osa elämääni ja suuri henkilökohtainen prosessi, jolta en odottanut alun perin yhtään mitään. Tuntui, että se oli vain tehtävä. 

– Albumi on yksi suuri tunteiden purkaus suoraan sydämestä ja tehty alusta loppuun täysin omin voimin. Olen yllättynyt ja kiitollinen siitä, kuinka hyvin albumi otettiin vastaan. Levystä muodostui kokonaisuus, joka on tänäkin päivänä juuri minun näköiseni. 

Soitat debyyttisi kaikki instrumentit itse. Miksi yksin työskentely on sinulle olennaista? 

– Itse asiassa en soita aivan kaikkea itse. Toki soitan ja sävellän paljon, ja kaikki sanoitukset, logot, taiteet ja niin edelleen ovat minun käsialaani. Kanssani asioita on viemässä eteenpäin tuottajani Somnia, enkä onneksi työskentele täysin yksin, koska olen aika boheemi persoona. Tarvitsen jonkun jämptin henkilön saattamaan asiat loppuun kanssani. 

– Oli kyseessä sitten säveltäminen, maalaaminen tai jokin muu taide, minulle on tärkeää, että voin seistä sen takana ja teokseni ovat osa minua ja selkeästi käsialaani. Tämä on elämäntapani. Kotini on studioni ja taidekeskukseni. 

Määrittelet musiikkisi ”Scandinavian Pagan Metaliksi”, mikä osuu melko lailla nappiin. Mitä pakanallisuus sinulle edustaa? 

– Perinteitä, mennyttä ja ennen kaikkea ajattelunvapautta. Luontoa ja sen kunnioittamista sekä kaiken katoavaisuutta. Arvostan vanhoja perinteitä ja olen kiinnostunut niistä. Musiikissani yhdistän juuret ja modernin maailman. 

Viimeisin julkaisusi, Keskeneräisiä tarinoita -ep, ilmestyi melko tasan vuosi sitten. Miltä Vermilian lähitulevaisuus vaikuttaa? 

– Tällä hetkellä suuri osa uudesta materiaalista on jo äänitetty. Jää nähtäväksi, mikä osa siitä päätyy seuraavalle levylle. 

– Työstän myös kansitaiteita, videoita ja kaikenlaista muuta levyyn liittyvää. Myös muutama muu asia on työn alla ja kaikenlaisia suunnitelmia on, mutta ei niistä vielä sen enempää. Odotan myös innolla tulevia ulkomaan festarikeikkoja, jotka ovat siirtyneet vuoteen 2022. 

Julkaistu Infernossa 4/2021.

Lisää luettavaa