Swallow the Sunin musiikkia ja balettitanssia yhdistelevä teos saa kantaesityksensä tammikuussa

Ballet Finlandin Plague of Butterflies -teoksen koreografina toimii Tuomas Hyvönen.

30.10.2023

Helsingissä Aleksanterin teatterissa saa tammikuussa kantaesityksensä Ballet Finlandin teoskokonaisuus Plague of Butterflies & The Rite, joka tutkii yksinäisyyttä ja kuolemaa baletin, nykytanssin sekä kotimaisen doom metal -yhtye Swallow the Sunin että säveltäjäsuuruus Igor Stravinskyn musiikin kautta.

Kaksiosaisen teoskokonaisuuden ensimmäisessä osassa kuullaan tammikuussa julkaistavan kirjan osalta ajankohtaisen Swallow the Sunin 34-minuuttinen Plague of Butterflies, joka on kertomus yksinäisyydestä kulkutaudin turmelemassa maailmassa. Ep:nä 2008 julkaistu sävellys oli alun perinkin tarkoitettu tanssiteokseksi ja se saa vihdoin fyysisen muodon Tuomas Hyvösen koreografian myötä. Tanssijoiden lisäksi lavalle nousee myös yhtye itse.

”Kun kirjoitin Plague of Butterfliesin musiikin, en tiennyt, että tuo erakoitumisen ja menetyksen tarina tulee käymään toteen niin henkilökohtaisessa elämässä kuin myöhemmin pandemian sulkiessa meidät ja koko maailman toisiltamme. Nyt ympyrä sulkeutuu ja teos saa sen päätöksen, johon se oli kirjoitettu. Kiitos Ballet Finland”, kommentoi Swallow the Sunin Juha Raivio.

Teoskokonaisuuden toisessa osassa versioidaan Igor Stravinskyn Kevätuhrin tarina ja tarkastellaan yksilön sopeutumista äärimmäisiin muutoksiin sekä leikitellään ajatuksella uuden planeetan asuttamisesta. Sävellys herää eloon Lumo Quintet -orkesterin, turkkilaistaustaisen koreografi Emrecan Tanisin sekä viiden nykytanssijan voimin.

Plague of Butterflies & The Rite esitetään perjantaina 12.1.2024 kello 19 ja lauantaina 13.1.2024 kello 14 sekä kello 19. Liput esityksiin tulevat Lippupisteessä yleiseen myyntiin keskiviikkona 1.11. kello 9. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimivan Infernon uutiskirjeen tilaajille tarjotaan kuitenkin mahdollisuus ostaa lippu jo ennakkoon, joten kannattaa pistää kirje tilaten!

Lisää luettavaa