Swans on tullut jälleen yhden tien päähän – luvassa viimeinen levy nykyisessä muodossaan

06.04.2016

Swans vaipui horrokseen 1990-luvun lopussa. Michael Gira puhalsi yhtyeeseensä uuteen eloon 2010, jonka jälkeen Swans on julkaissut kolme kehuttua albumia ja löytänyt tiensä Suomeen useampaakin otteeseen.

Swans nykyisessä muodossaan on tullut tiensä päähän. The Glowing Man ilmestyy 17. kesäkuuta ja on tämän kokoonpanon jäähyväisalbumi.

“Kun tein päätöksen uudelleenkäynnistää Swansin, en tiennyt mihin se johtaisi. Pohdiskelun jälkeen päätin tehdä tästä seikkailun, joka veisi musiikkia kartoittamattomille alueille. Valitsin tähän tarkoitukseen viisi henkeä, joilta uskoin löytyvän samanaikaisesti sekä tarkoitusperiäni palvelevaa yllätyksellisyyttä ja epävarmuutta että itseluottamusta ja voimaa”, Swansin johtohahmo Michael Gira kommentoi.

“Ja se tarkoitusperäni on rakkaus. Ja se rakkaus on johdattanut meidät tämän kokoonpanon viimeiseen levyyn. Tahdon kiittää näitä veljiäni ja yhteistyökumppaneitani omistautumisestaan äänen sisältä kulloinkin löytyvään totuuteen.”

The Glowing Man vie Swansin vielä kertaalleen mittaville kiertueille eri mantereille – toivon mukaan myös Suomeen. Niiden jälkeen Gira jatkaa musiikin julkaisua Swansin nimellä vaihtelevien yhteistyökumppanien kanssa.

YouTube video

Lisää luettavaa