Synkkää, kosmista ja teknistä death metalia – ennakkokuuntelussa Omnivortexin Circulate-albumi

Mukana laulaja-kitaristi Severi Saariojan biisi biisiltä -kommentit.

25.09.2023

Teknistä death metalia louhiva helsinkiläinen Omnivortex julkaisee kakkosalbuminsa Circulate 29. syyskuuta. Inferno tarjoaa uudistuneen kokoonpanon voimin työstetyn pitkäsoiton ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt. Samalla laulaja-kitaristi Severi Saarioja avaa hieman tarkemmin levyn saloja biisi biisiltä. Albumin ja Saariojan kommenttiraidan pariin pääset tuosta alempaa.

Omnivortex soittaa Halloween-special -levyjulkkarikeikan perjantaina 27.10. Kuudennella linjalla Helsingissä. Mukana menossa ovat ruotsalaiset Carnosus ja Overthrone sekä helsinkiläinen Devenial Verdict.

Dwells

– Avausraitana toimii ensimmäinen biisi, joka syntyi uutta levyä varten. Biisi on itseasiassa tehty jo ennen ensimmäisen levyn Diagrams of Consciousness ilmestymistä, kesällä 2020. Haluttiin ottaa myös pesäeroa ekaan levyyn siinä mielessä, että ”hanat aukeaa” heti alusta alkaen. Ensimmäinen sinkkulohkaisu levyltä.

Transforming to Pale Mist

– Binäärikaaos-sooloa, gravityblastia ja atmosfääristä maalailua. Pääriffi pyörii Meshuggah-Gorguts-akselilla, ainakin allekirjoittaneen mielessä ja korvissa, lopun kliini-osuudessa Blood Incantation -tyyppistä fiilistelyä.

Of Aeons Past

– Toinen sinkkulohkaisu levyltä, jonka kylkeen tehtiin B-luokan kauhuleffoista inspiroituneena musiikkivideokin. Nopeaa hämähäkki-riffiä ja blastia. Kappaleen loppupuolisko ja siirtymä seuraavaan biisiin on henk. koht kohokohtia levyltä.

Slumbering in Black

– Synkin biisin mitä ollaan tehty koskaan, niin soitannollisesti kuin sanoituksellisestikin. Pääriffi velloo ja möyrii, ja tunnelmasta ollaan koitettu saada painostava ja ahdistava.

Mechanical Motions

– Kunnon sekoiluralli, joka ollaan todettu myös erinomaiseksi livebiisiksi. Levyn teemaan ja yleissoundiin kuuluvasti melko synkkä biisi, atmosfäärisillä kliiniosuuksilla höystettynä, meille tyypillisesti.

Husk

– Ehkä levyn ”teknisin” biisi jos niin voi sanoa, vaikka teknisyys ei ole koskaan ollut meille mikään itseisarvo. Hauskaa riffittelyä, ja soundiltaan ”kevein” biisi, vaikka tässäkin louhitaan syvissä vesissä.

Harbingers of Cosmic Death

– Levyllä on sanoitusten puolelta periaatteessa muutamia teemoja ja inspiraation lähteitä: yksinäisyys, kuolema ja henkilökohtaiset ongelmat, sekä HP Lovecraft ja avaruus. Tämä kappale otsikon mukaisesti käsittelee jälkimmäistä. Rakenteeltaan tosi selkeä biisi ilman himmailuja.

Endless

– Levyn pääriffi syntynyt myös jo ennen ensimmäisen levyn julkaisua eli kesällä 2020. Lopullisen muotonsa biisi otti kuitenkin vasta kesällä 2022, kuten yllättävänkin moni uuden levyn biiseistä. Slumbering in Black -kappaleen tapaan pääriffi on todella vellova ja vyöryvä. Myös levyn ainoa biisi, jolla kuullaan ensimmäisen levyn tyyliin huutolaulua, ja itseasiassa pieni pätkä ihan oikeaakin laulua, jos niin voi sanoa. Kappaleessa yhdistyy oikeastaan kaikki mitä aiemmissa biiseissä kuullaan, ja olikin kohtalaisen selkeä juttu, että tämä biisi päättää levyn. Oma suosikkini.

Lisää luettavaa