Syviä vesiä, vahvoja kipulääkkeitä ja muistinmenetyksiä – ennakkosoitossa Demonic Death Judge

Kuva: Päivi Luoma

Demonic Death Judge on kirjoittanut uuden luvun diskografiaansa. Seaweed-albumi ilmestyy 13. tammikuuta ja Infernolla on ilo tarjota sludge-ukkojen tuore tuotos kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt.

Soittimen alla laulaja Jaakko Heinonen ja kitaristi Toni Raukola kertovat levyn sisältämistä kappaleista hieman tarkemmin.

Taxbear

Toni: – Taxbear oli alun perin hyvinkin Clutchilta haiskahtava jammailukipale ja ensimmäisiä viritelmiä Coughdustin kanssa tehdyn splitin jälkeen. Alkuperäisestä demottelusta taitaa olla jäljellä ainoastaan toi biisin ryminällä lähtevä c-osa. Piti saada kovaa, ja se potki sen verta hyvin, et muu biisi tehtiiki sen ympärille.

Jaakko: – Taisi olla koko biisi jopa tiputusuhan alla, mutta olin jo ehtinyt tehdä muilta salassa sanat ja sovituksen kyseiseen ja vänkäsin vastaan. Sanoitukset ovat varsin yksiselitteiset, mätkyt tuli ja verokarhu vei omansa.

Heavy Chase

Toni: – Jaskalla taisi olla tää nimi olemassa jo ennen biisiä. Taxbearin riffin hengessä laitoin muistaakseni Crocodile Dundee kakkosen tulille ja Rolandin Cuben yskimään kertyneet pölyt pellolle. Tää haisee levyn biiseistä eniten eilisille kaljan jämille, eikä ole alkuperäisestä muodostaan muuttunu mihinkää suuntaa. Miks korjata jos ei ole rikki?

Jaakko: – Avain onnistuneeseen sanoitusoperaatioon on tietenkin osuva nimi jonka ympärille aletaan humalaspäissään rakentamaan tarinaa. Tribuutti Chevy Chasen Vacation Road Movie -elokuvasarjalle ja autoilun hienoudelle, lyriikat käsittelevät hetkiäni rakkaan Honda Accordini seurassa.

Seaweed

Toni: – Edun eeppiset mestariteokset part 1. Seaweed saatiin rullaamaan hyvin heti ekoista kerroista lähtien ja sitä ehdittiin soittaa paljon ennen äänityksiä. Hyvistä alkulähteistä kehittyi ja yhdessä Cavityn kanssa levyn ehdoton henkinen ydin. Huomaa c-osan räjähtävät riffit. Nice!

Jaakko: – Seaweed on hieman syvemmissä vesissä sukeltava tarina rakkaan Itämeremme huonosta kunnosta. Sinilevä valtaa alaa ja veteen ei uskalla mennä, kalat harrastavat kuviokelluntaa ja virvelin voi jättää kotiin.

Cavity

Toni: – Edun eeppiset mestariteokset part 2. Yhdistä vahva kipulääkitys, tv-sarja Planeettamme Maa ja käden ulottuvilla olevat kielisoittimet.

Backwoods

Toni: – Edun eeppiset mestariteokset part 3. DDJ:n trippi Kalifornian autiomaille – Kouvolan kautta. Tässä ollaan mun mielestä grooven ytimessä. Ehkä tämä on myös sellainen Simple Jack plays Toto -tyyppinen ratkaisu, mutta lehmänkellolla.
Jaakko: Ideoitu syvällä Luumäen metsissä ukkosmyrskyssä, sikari huulessa ja viskilasi kädessä. Koko päivän kestävä saunasessio sekä vahva alkoholin yliannostus pistää runovaihteen silmään.

Pure Cold

Toni: – Taattu liveklassikko. Niin kylmä biisi, ettei Peugeotin akku kestä. Ehdottomat kohokohdat: c-osan perseenkeinutusriffi ja Jaskan säveltämät kertosäkeet.

Jaakko: – Suoraviivainen, kylmä tuuttaus. Tehty keskellä ydintalvea ja kuulostaa juurikin siltä.

Saturnday

Toni: – Saturnday on jotenki sellanen yhdistelmä Cult of Lunaa ja bratwurstia väkevällä sinapilla. Biisistä tuli jotenkin puolihuolimatta saumaton jatke Pure Coldille. Biisin sovituksesta voi syyttää Lauri “Luca Turilli” Pikkaa. Etenkin lopun AOR-leadit lämmittää sydäntä.

Jaakko: – Sanoitusten puolesta täytyy myöntää, ettei ole minkäänlaista muistikuvaa miten tähän on päädytty. Sen tiedän, että keskikesän yöttömässä yössä tämän olen jälleen metsän siimeksessä mökillä kirjoittanut…

Peninkulma

Toni: – Peninkulma on pysynyt myös hyvinki pitkälti alkuperäisasussa. Tavotteena oli kielisoittimien saumaton eeppinen yhteistyö ja siihen kyllä yllättävän hyvin päästiinki. Lopetusraita on aina lopetusraita.