The Agonist -laulaja sanoo Alissa White-Gluzin yrittäneen kaikin keinoin estää ex-bändinsä levyn julkaisemisen

"Hän on yrittänyt tappaa bändiä siitä lähtien, kun sai potkut", Vicky Psarakis toteaa Arch Enemyyn loikanneesta ex-solistista.

Kanadalainen metalliyhtye The Agonist julkaisee uuden Orphans-pitkäsoittonsa 20. syyskuuta Rodeostar Recordsin kautta. Yhtyeen laulaja Vicky Psarakis keskusteli jo vuoden päivät valmiina maanneesta levystä sekä sen julkaisemiseen liittyneistä viivästyksistä Rock Confidentialin haastattelussa. Psarakisin mukaan levy oli tarkoitus saada julki jo 2018, mutta matkaan tuli niin sanotusti mutkia.

”Olimme pitkään ilman levy-yhtiötä syistä, jotka eivät liittyneet musiikkiin. Tapahtui paljon asioita, joista haluan henkilökohtaisesti pysytellä erossa – minä haluan vain tehdä musiikkia ja laulaa. Jotkut ihmiset eivät halunneet meidän julkaisevan tätä levyä, mutta me pistimme vastaan. Hetken harkitsimme jo julkaisevamme sen ihan itse, mikä ei ole fiksuin bisnesratkaisu. Istuimme varmaan puoli vuotta levyn päällä turhautuneita, sillä meillä oli hyvä levy, emmekä voineet tehdä sille mitään”, Psarakis toteaa.

Kun laulajalta udellaan tarkemmin, kuka tai ketkä eivät halunneet bändin levyn julkaisemista, heittää tämä ilmoille bändin entisen laulajan, vuonna 2014 Arch Enemyyn liittyneen Alissa White-Gluzin nimen.

”Mielestäni on okei puhua aiheesta avoimesti. En halua aiheuttaa draamaa, mutta luulen, että kaikille niille, jotka ovat seuranneet asioita ja ovat nähneet, mitä tapahtuu, on varsin selvää, että se on Alissa, joka on pidätellyt meitä. Ensin hän puhui meistä ja bändin jäsenistä paljon pahaa haastatteluissa – mikä on minusta superomituista, koska en ole koskaan edes tavannut kyseistä henkilöä. Emme voi tietää, miten pitkälle hän voi venyä estäessään meitä. Tiedän muutamia asioita varmaksi ja loput on spekulaatiota, enkä halua maalata piruja seinille, mutta sen sanon, että hän on yrittänyt tappaa bändiä siitä lähtien, kun sai potkut.”

Alissan ja The Agonistin teiden eroaminen tapahtui julkisesti suht siististi, mutta myöhemmin White-Gluz kertoi Jamey Jastan radio-ohjelmassa tulleensa perustamansa bändin ”pettämäksi” ja ”selkäänpuukottamaksi”. White-Gluzin mukaan hänen aikomuksensa oli olla sekä Arch Enemyssä että The Agonistissa, mutta muu bändi antoi hänelle potkut.

”Kuvittele olevasi avioliitossa. Teimme kolme albumia, joten sinulla on kolme lasta. Yhtenä päivänä menet kotiin, jonka olet itse rakentanut ja löydät aviopuolisosi pettämässä sinua toisen ihmisen kanssa. Ja sen sijaan, että yrittäisitte selvittää asioita puhumalla, he potkivat sinut ulos talostasi ja vievät lapsesi. Siltä se kirjaimellisesti tuntui”, White-Gluz muun muassa totesi Jastalle.

The Agonist -kitaristi Danny Marino reagoi White-Gluzin kommentteihin tuoreeltaan ja totesi laulajan olevan itse syyllinen potkuihinsa ja että Jastan haastattelu antoi potkuista liian yksipuolisen kuvan.

”Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puhua kaksinaamaisuudesta sekä pitkäaikaisista ongelmistamme, jotka johtuivat Alissan manipuloivasta ja epäammattimaisesta käytöksestä, fanien, kiertuehenkilökunnan ja tuottajan epäkunnioituksesta sekä lukuisista pimahduksista. Nämä kaikki vaikuttivat bändiin niin studiossa, kiertueella kuin kulisseissa ja johtivat lopulta päätökseemme vaihtaa laulajaa”, Marino kommentoi tuolloin julkaisemassa pitkässä vastineessaan.