The Haunted -kitaristi ja suosittu tubettaja Ola Englund: ”Ihmiset ovat kyllästymässä sosiaaliseen mediaan”

Ala on muuttunut niin paljon niin lyhyessä ajassa, että Englundin 10 vuotta sitten antamat vinkit uusille bändeille eivät tänä päivänä enää päde.

08.12.2022

Ola Englund on ruotsalainen pitkän linjan metallimuusikko, joka vaikuttaa muun muassa The Hauntedissa sekä vuonna 2007 perustamassaan Feared-yhtyeessä. Englund on lisäksi suosittu tubettaja, joka julkaisee kanavallaan muun muassa haastatteluja, reaktiovideoita ja erilaisia soitinarvosteluja.

Englund julkaisi hiljattain videon, jossa tämä vastaili fanien ja katsojien erilaisiin kysymyksiin. Häneltä muun muassa kysyttiin, miten musiikkiala tänä päivänä eroaa esimerkiksi 1990-luvun tai parin vuosikymmenen takaiseen meininkiin verrattuna ja miten ala on kehittynyt.

”En välttämättä osaa vastata tähän kunnolla, koska en silloin vielä varsinaisesti ollut sisällä alalla tai bisneksessä. Toki soitin bändeissä ja niiden kanssa yritimme saada levytyssopimuksia. Siihen aikaan se oli tärkein asia jotta pystyi nousemaan seuraavalle tasolle”, Englund pohtii.

”Joskus 5-10 vuotta sitten kun aloin pitää klinikoita ja sellaista, puhuin paljon siitä, miten bändit voivat saada itseään esille sosiaalisen median ja Youtuben kautta. Mutta tämä ala toimii niin nopeasti, että tänä päivänä mikään siitä, mitä sanoin 10 vuotta sitten, ei käy enää järkeen. Toki edelleen sinun täytyy olla sosiaalisessa mediassa aktiivinen ja näin, mutta sen tärkeys on vähentynyt. Ehkä se on mennyt taas takaisin siihen suuntaan, että tärkeämpää on lahjakkuus ja oikeasti hyvä musiikki. Ihmiset ovat kyllästymässä sosiaaliseen mediaan.”

Lisää luettavaa