Timo Tolkki julkaisi Timo Kotipellolle osoitetun pitkän anteeksipyynnön – ”Olet aina ollut se Stratovariuksen jäsen, jota ihailen eniten”

"Olit silloin, olet edelleen ja tulet aina olemaan paras laulaja, jonka kanssa minulla on ollut kunnia tehdä yhteistyötä", Tolkki hehkuttaa entistä yhtyetoveriaan.

08.07.2021

Entinen Stratovarius-kitaristi Timo Tolkki on julkaissut Facebook-sivuillaan pitkän, Stratovarius-laulaja Timo Kotipellolle osoitetun kirjoituksen, jossa tämä sanoo pyytävänsä anteeksi kaikkea pahaa, mitä on vuosien saatossa mediassa hänestä sanonut.

Tolkki aloittaa pitkän avoimen kirjeensä kertomalla, että on ajatellut pitkään ja hartaasti kirjoituksensa motiiveja ja sanoo viettäneensä useita unettomia öitä pohtiessaan anteeksipyntöä ja sen julkaisemista. Hän sanoo olevansa tietoinen kaikista ”riskeistä”, joita hänelle voi siitä koitua, mutta sanoo lopulta uskovansa, että tämä on oikea ratkaisu.

”Paljon on virrannut vettä sillan alla sen jälkeen, kun lähdin bändistäsi. Kyllä, mielestäni on totta, että annoin bändin sinun ja mahdollisesti myös Jensin (Johansson, kosketinsoittaja) käsiin. Nyt olette olleet bändissä kauemmin kuin minä koskaan olin”, Tolkki kirjoittaa.

”Et ehkä usko minua, mutta olet aina ollut se Stratovariuksen jäsen, jota ihailen eniten. En vain koskaan koskaan kyennyt ilmaisemaan itseäni suoraan. Muistan kun avasit oven minulle 27 vuotta sitten ja soitit kappaleesi Another Time, Another Day minulle. Tiesin heti, kun näin sinut ovella, että sinä olet se oikea. Muista yhä sen kappaleenkin.”

”Olit aina Stratossa se vakavin ja myös ammattimaisin. Muistan, miten pitkälle menit varmistaaksesi, että keikkamme toteutuvat pitkillä maailmankiertueillamme. Monet fanit pitivät toimiasi ylimielisyytenä, mutta minä totta kai tiesin, että sinä et ollut sellainen kaveri.”

”Olen aina ollut jollain lailla kateellinen sinulle. Olin kateellinen siitä, miten maanläheinen tyyppi olit aina ja arvosi ovat aina olleet kohdallaan. Minulla niin ei ole ollut kuin kenties vasta viime vuoden ajan. Näin myös miten mahtava perhe sinulla on. Veljesi ja vanhempasi ovat todella mahtavia, viisaita ja mukavia ihmisiä. Aivan kuten sinäkin. Olin myös kateellinen siitä huomiosta, jonka sait. Minun egolleni mikään huomio ei olisi kuitenkaan riittänyt.”

”Teit unelmistani totta laulamalla jopa ne kaikkein hulluimmat ideat, jotka tein musiikillisesti. Säveltäjänä se oli kullan arvoista ja jotain, mitä jokainen säveltäjä tarvitsee. Kuuntelen edelleen ääntäsi lähes päivittäin ja ääni, joka on minulle hyvin tuttu, tulee varmaan seuraamaan minua hautaani saakka.”

”Sinä, Timo, lauloit Stratovariuksen musiikkimaailman kartalle ja teit sen sellaisella omistautumisella ja rakkaudella, että kaikki nuo levyt ovat edelleen relevantteja ja mielestäni ne tulevat aina olemaan pala historiaa. Olit silloin, olet edelleen ja tulet aina olemaan paras laulaja, jonka kanssa minulla on ollut kunnia tehdä yhteistyötä. Kukaan muu ei pääse lähellekään, eikä kukaan laula noita kappaleita kuten sinä.”

”Olen pahoillani kaikesta pahoista asioista, joita olen sinusta sanonut erinäisissä haastatteluissa. Mikään niistä ei pidä paikkaansa ja ne ovat kummunneet omasta epävarmuudestani. Kun annoin [Stratovarius-nimen] sinun, Jensin ja Jörgin (Michael, Stratovariuksen entinen rumpali) käsiin, en ollut varautunut niihin tunteisiin, jota se minussa herätti. Sanani ja käytökseni tuntuivat teistä varmasti oudoilta. Mutta oli vaikeaa päästää bändistä irti. Olen nyt tietoinen kaikista käyttäytymismalleistani – kyllä, minusta tuli tietoinen olento, enkä voi enkä haluakaan paeta sitä, mitä olen tehnyt.”

”Avasit minulle oven maailmaasi ja minä löin sen käytökselläni kiinni. Huumorintajuni on usein saattanut minut vaikeuksiin. Nyt sanon käsi sydämellä, ettei tarkoitukseni ollut koskaan satuttaa sinua sanomisillani. En voi piiloutua sairauteni tai perhesuhteiden taakse, vaan olen viimeisen kahden vuoden aikana ottanut täyden vastuun tekemisistäni. Se on ollu raskas, mutta erittäin välttämätön polku kulkea.”

”Olen ylpeä siitä, mihin sinä ja jätkät olette vieneet Stratovariuksen. Olette mielestäni tehneet oikeita ratkaisuja ja tuen teitä sataprosenttisesti kaikessa.”

”Ajatuksissani on paljon muutakin, mitä haluaisin sanoa, mutta ne menevät jo yksityisasioiden puolelle. Haluan kuitenkin pyytää sinulta vilpittömästi anteeksi käytöstäni. Toivottavasti voit antaa minulle mahdollisuuden hyvittää tekoni. En halua sinulta mitään, vaan teen tämän anteeksipyynnön, koska sydämeni käskee tehdä niin ja näin kuuluu tehdä, jos satutat jotakuta. Varsinkin, jos se joku sattuu olemaan veljesi.”

”En halua reunionia, asiat eivät toimi sillä tavalla. Olen varma, ettet kaipaa niitä aikoja, kun basisti erotettiin tekstiviestillä. Mutta mielestäni nyt on kulunut tarpeeksi aikaa, että on tullut aika tehdä tämä anteeksipyyntö. Haluan vain, että olen onnellinen siellä, missä ikinä nyt oletkin.”

Lue Tolkin pitkä, englanniksi kirjoitettu teksti kokonaisuudessaan alta (tai täältä, mikäli upotus ei näy).

Lisää luettavaa