Tobias Forgelle jälleen erävoitto Ghost-oikeudenkäynnissä

Entisten jäsenten valitus aiemmasta tuomiosta ja tuomarin puolueettomuudesta hylättiin.

12.02.2019

Ghost-yhtyeen johtohahmo Tobias Forge on saanut jälleen uuden erävoiton bändin entisten jäsenten välisessä oikeustaistelussa. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

Neljä bändin entistä jäsentä oli vienyt Forgen käräjille, sillä he katsoivat tämän pimittäneen heille heidän mukaansa kuuluvia palkkoja ja korvauksia Ghostin biiseistä. Viime lokakuussa käräjäoikeus katsoi riita-asian Forgen hyväksi ja määräsi entiset jäsenet maksamaan tälle korvauksia sekä kuittamaan oikeudenkäyntikulut.

Ex-jäsenet eivät tyytyneet ratkaisuun vaan valittivat asiasta korkeampaan oikeuteen. He myös väittivät, että päätöksen tehnyt tuomari ei ollut puolueeton, sillä tämä kuuluu Forgen tavoin Ruotsin vapaamuurareihin. Tuomarina toiminut Henrik Ibold kiisti tietäneensä keissin alussa, että Forge kuuluu tähän joukkoon ja ”kuulleensa asiasta huhuja” vasta myöhemmin.

Entisten jäsenten valitus on kuitenkin nyt hylätty näytön puutteen vuoksi eikä tuomarin katsottu toimivan puolueellisesti. Valituksen käsittelijät totesivat, että Iboldin olisi pitänyt saattaa hänen ja Forgen yhteys kaikkien osapuolten tietoon heti asiasta kuultuaan, mutta tämän ei kuitenkaan katsottu aiheuttavan eturistiriitaa ja riittävän tuomion mitätöimisen perusteeksi. Päätöksessä todettiin, että kaikille, jopa tuomareille, kuuluu perustuslaillinen yhdistymisvapaus.

Lisää luettavaa