Tony Iommi Black Sabbathin henkisestä viidennestä jäsenestä: ”Meistä tuntui aina siltä kuin jokin olisi ohjannut meitä”

"Aina kun olimme yhdessä tunsimme tämän jonkin läsnäolon", kitaristi sanoo.

23.12.2020

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi kuvailee tuoreessa Mojo-lehden haastattelussa, että yhtyeessä oli henkisesti viisi jäsentä aina kun alkuperäisnelikko kokoontui yhteen.

”Nyt se kuulostaa naurettavalta, mutta meistä tuntui aina siltä kuin jokin olisi katsonut peräämme ja ohjannut meitä. Aina kun olimme yhdessä tunsimme tämän jonkin läsnäolon. Me kutsuimme sitä henkiseksi minäksi tai viidenneksi jäseneksi. Olimme bändinä niin läheisiä ja elimme alusta asti toistemme taskuissa, että meistä tuli yhtä. Viides jäsen tuntui meistä hyvin todelliselta”, Iommi toteaa.

Iommin mukaan bändin ympärillä sattui ja tapahtui kaikenlaista muutakin hämärää eikä kaikki ollut pelkästään hyvää.

”Saatoimme esimerkiksi istua keikkapakussa ja joku katselee ikkunasta ja toteaa: ’Katsokaa, tuolla on pikaruokamesta’ – ja heti sen sanottuaan sen paikat valot sammuvat. Tuollaisia outoja juttuja tuntui tapahtuvan meille koko ajan.”

Samaisessa haastattelussa Iommi puhui myös Black Sabbathin lopettamisesta ja syistä sen taustalla. Pääasiallinen syy oli syöpää sairastaneen Iommin terveys, mutta kitaristi sanoo olleensa myös henkisesti valmis lopettamaan aktiivisen keikkailun.

”Rakastin bändissä olemista ja keikkoja, mutta vihasin sen mukana tullutta yksinäisyyttä. Vapaapäivinä sitä saattoi istua hotellihuoneessa etkä tiennyt, mitä tehdä. Joskus et voinut mennä ulos, koska joka puolella oli faneja tai ei vain huvittanut lähteä minnekään. Siinä tilanteessa on helppo lukittautua omaan pieneen maailmaansa”, Iommi tuumaa.

Lisää luettavaa