Tony Iommi ei pitänyt siitä, että Black Sabbathin julkaisematta jäänyt biisi ladattiin nettiin – ”Siitä jäi paha maku suuhun”

"En ole yhtään iloinen", sanoo riffimestari.

12.03.2021

Black Sabbathin kosketinsoittajana vuosina 1979-2004 toimineen Geoff Nichollsin kuolinpesää hoitava poikapuoli Gary Rees latasi hiljattain Youtubeen taltioinnin bändin treeneistä, jossa nämä jammailevat levyttämättä jäänyttä Slapback-nimistä kappaletta. Basisti Geezer Butler vahvisti myöhemmin nauhan aitouden ja totesi kyseessä olleen kappaleen, joka oli ehdolla Heaven and Hell -albumille, mutta joka ”ei vain ollut riittävän hyvä” päätyäkseen lopulta levylle saakka.

Nyt tästä Slapback-taltioinnista kysyttiin myös kitaristi Tony Iommin mielipidettä muusikon ollessa Trunk Nationin haastateltavana. Eikä riffimestari ollut ollenkaan mielissään siitä, että nauha on laitettu julkiseksi.

”En ole yhtään iloinen siitä [että Nichollsin perikunta julkaisi kappalee] – en yhtään. Siitä jäi paha maku suuhun. Kun kappale äänitettiin, Geoff ei ollut edes vielä mukana bändin toiminnassa; en ollut silloin vielä kutsunut Geoffia mukaan. Ronnie soittaa siinä bassoa ja se on äänitetty kasetille jossain oleskeluhuoneessa”, Iommi toteaa.

”Se oli yksi niistä muutamasta biisistä, joita jamittelimme ja kehittelimme, mutta se ei vain ollut oikeanlainen biisi sille levylle, joten jätimme sen kesken. Sitä ei koskaan äänitetty kunnolla tai mitään.”

Lisää luettavaa