Geezer Butler kommentoi arkistoista löytynyttä julkaisematta jäänyttä Black Sabbath -biisiä – ”Se ei vain ollut riittävän hyvä”

Basisti vahvistaa Youtubeen ladatut tallenteet aidoiksi.

10.03.2021

Black Sabbathin kosketinsoittajana vuosina 1979-2004 toimineen Geoff Nichollsin kuolinpesää hoitava poikapuoli Gary Rees julkaisi hiljattain Youtubessa kaksi mielenkiintoista äänitallennetta 70- ja 80-lukujen taitteesta, jolloin Black Sabbath työsti Heaven and Hell -albumia laulaja Ronnie James Dion kanssa. Toisessa treenijamittelupätkässä yhtye soittaa levyn nimikkokappaletta, kun taas toinen taltiointi oli ilmeisesti julkaisematta jäänyt kappale, jonka Rees päätteli tottelevan nimeä Slapback.

Basisti Geezer Butler on nyt vahvistanut näiden tallenteiden aitouden ja sen, että Slapback tosiaan oli kappale, jota kokeiltiin, mutta joka ei lopulta päätynytkään Heaven and Hell -levylle saakka. Ja kun biisiä kuuntelee, niin ei toisaalta ihme, sen verran paljon se muun levyn linjasta poikkeaakin.

”Joo, se oli yksi biiseistä joita jammailimme ennen kuin lähdin. Se oli varmaankin se syy, miksi niin tein, haha! Se ei vain ollut riittävän hyvä”, Butler vahvisti Trunk Nation -ohjelman haastattelussa ja viittasi siihen lyhyeen ajanjaksoon syksyllä 1979, jonka Butler vietti poissa bändin riveistä hoitaakseen henkilökohtaisia ongelmiaan.

”Se oli vain sellainen kertaluontoinen juttu. Jamittelimme sitä emmekä sen jälkeen enää palanneet siihen. Se ei vain toiminut.”

Butler vahvistaa soittavansa Slapback-treenitallenteella bassoa ja sanoo olevansa todella iloinen, että nuo nauhat ovat löytyneet ja saatu kaikkien kuultavaksi näin 40 vuoden jälkeen.

”Ja vielä varsin hyvällä äänenlaadulla. Olen kuullut molemmat kappaleet Geoff Nichollsin arkistoista. Ne ovat laadultaan varsin kunnollisia”, Butler toteaa.

Kuuntele Slapback täältä.

Lisää luettavaa