Trio Niskalaukaus-, Leverage- ja Red Eleven -jäsenten progemetalliyhtye Marsh Tea tarjoaa näytteen tuotannostaan – kuuntele

Yhtye aloittaa debyyttialbuminsa äänitykset keväällä.

04.01.2021

Jyväskylästä ponnistava Marsh Tea on uusi progemetallia soittava yhtye, jonka riveistä löytyy kuitenkin varsin kokeneita konkareita. Kokoonpanossa vaikuttavat nimittäin Nils Ursin (Trio Niskalaukaus), kitaristi-laulaja Teemu Liekkala (Red Eleven, It Remains) ja rumpali Valtteri Revonkorpi (Leverage).

”Kun Trio Niskalaukaus vetäytyi tauolle vuonna 2004, päätin käyttää sieltä suunnalta vapautuneen ajan hyödyllisesti. Valmistelinkin pian muutaman demobiisin, ja esittelin ne Revonkorvelle. Valtteri innostui materiaalista ja päädyimme kokeilemaan soittamista muutamien eri muusikoiden kanssa. Homma ei kuitenkaan roihahtanut käyntiin ihan täysillä, ja jossain vaiheessa olinkin jo hyllyttämässä koko juttua”, Ursin avaa yhtyeen taustoja toverilehti Soundissa.

Liekki syttyi lopulta kunnolla palamaan Liekkalan liityttyä mukaan marraskuussa 2020. Yhtye on suuntaamassa jo huhtikuussa studioon äänittämään debyyttiään Tuomas Kokon kanssa, joka toimii paitsi levyn tuottajana myös ikään kuin bändin neljäntenä jäsenenä.

Sitä ennen kuulijoille tarjotaan kuitenkin muutamia maistiaisia esituotantodemojen muodossa. Ensimmäisen näytekappaleen Chairs voi ottaa haltuun Soundin sivuilta ja nyt Infernon välityksellä ensiesityksensä saa toinen näytepala Peel Me.

”Biisi kertoo siitä, kun tajuaa olleensa huono ihminen sille, jolle sitä haluaisi kaikista vähiten olla. Haluaa paniikinomaisesti pyytää anteeksi itseään ja tehdä mitä vaan, että ei jäisi yksin kitumaan. Tässä on vahva epätoivo läsnä”, yhtye kommentoi Peel Me -kappaleesta, jonka voit kuunnella tuosta yläpuolelta.

Lisää luettavaa