Triptykon julkaisee Requiem-livealbumin – mukana suomalaiskapellimestarin johtama orkesteri

Kyseessä on taltiointi viime vuoden Roadburn-festivaaleilta.

10.03.2020

Tom G. Warriorin eli Thomas Gabriel Fischerin johtama Triptykon esiintyi viime vuonna maineikkaalla Roadburn-festivaaleilla ja tarjosi yleisölle jotain hyvin spesiaalia. Yhtye nousi nimittäin lavalle kapellimestari Jukka Iisakkilan johtaman sinfoniaorkesterin kanssa ja esitti yli 30 vuotta työn alla olleen Requiem-triptyykin. Triptyykin ensimmäinen osa Rex Irae julkaistiin Celtic Frostin Into the Pandemonium -levyllä 1987, kolmas osa Winter Celtic Frostin Monotheistilla (2006) ja puuttuneen toisen osan Fischer työsti valmiiksi tätä esitystä varten.

Kyseinen konsertti myös taltioitiin ja siitä julkaistaan keväällä livealbumi. Requiem (Live at Roadburn 2019) ilmestyy 15. toukokuuta ja sen julkaisevat Prowling Death Records yhteistyössä Century Median kanssa. Taltiointi julkaistaan paitsi digitaalisessa muodossa myös cd-, vinyyli- ja dvd-formaateissa.

”Olemme todella iloisia, että meille annettiin mahdollisuus saattaa loppuun tämä uniikki projekti, jonka Celtic Frost pani alulle vuosia sitten ja että saamme nyt jaettua sen koko maailman kanssa. Tämä levy on kahden vuoden väsymättömän ja intohimoisen työn tulos ja saattaa päätökseen idean, jota kehiteltiin ensimmäisen kerran yli kolme vuosikymmentä sitten. Samalla se on Triptykonin ensimmäinen julkaisu rumpali Hannes Grossmannin kanssa ja olemme ylpeitä, että se tapahtuu näin ainutlaatuisella tavalla”, Fischer kommentoi.

Requiem-livealbumi on omistettu vuonna 2017 menehtyneelle Celtic Frost -muusikko Martin Eric Ainille sekä Triptykonille ja Celtc Frostille kansitaidetta tehneelle edesmenneelle H. R. Gigerille. Levyä voi ennakkotilata 20. maaliskuuta alkaen.

Lisää luettavaa