Twisted Sister -kitaristilla varsin jyrkkiä mielipiteitä The Rolling Stonesista ja Judas Priestistä

Priestistä on tullut coverbändi ja Rollarien liveshow on kammottavaa katsottavaa, tykittää Jay Jay French.

23.04.2018

Twisted Sister -kitaristi Jay Jay Frenchillä on ainakin itsetunto ja -luottamus enemmän kuin kohdillaan. French on aiemmin haastatteluissaan todennut yhtyeen olleen jäähyväiskiertueellaan niin kovassa iskussa, ettei esimerkiksi Iron Maiden halunnut esiintyä festivaaleilla heidän jälkeensä. Nyt miekkonen on laukonut varsin kovia mielipiteitään muun muassa Judas Priestistä, The Rolling Stonesista sekä muista bändeistä, jotka eivät kitaristin mukaan anna enää faneilleen sitä, mitä nämä ansaitsevat.

Keithin [Richards] ja [Ronnie Woodin] katsominen on kuin istuisi bussissa, jota José Feliciano ja Ray Charles ajavat ilman GPS:ää – aivan kammottava kokemus. Jos Stonesin tyypit olisivat fiksuja, he palkkaisivat pari 25-vuotiasta nashvilleläistä soittamaan osuutensa ja antaisivat näiden kekkuloida lavalla kuin Johnny Depp vitun Pirates of the Caribbeanista”, French tykitteli mielipiteitään Spooky Empire -tapahtumassa Floridan Orlandossa järjestetyssä kyselytuokiossa (video artikkelin lopussa).

”He eivät vain vittu pysty enää soittamaan ja minua häiritsee, että lipuista nyhdetään 800 dollaria. The Eaglesin keikalla on sentään 45 tyyppiä lavalla, koska haluat bändin kuulostavan Eaglesilta. Kun menet katsomaan Roger Watersia, lavalla on 45 tyyppiä, koska haluat kuulla, miltä The Wall kuulostaa. Mutta Stones vaatii, että katsot heidän lahoamistaan ja maksat itsesi kipeäksi.”

”Se ärsyttää, koska me paiskimme hulluna töitä ollaksemme joka ilta täydellisiä. Ja minä olen Stones-fani ja olen nähnyt heidät parhaimpina vuosinaan. He olivat ehdottomasti koko planeetan paras rockbändi. Katsokaa vaikka dvd Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones. Miksi heistä on okei soundata niin huonolta, kun muitakin vaihtoehtoja on?”

”Tai katsokaa nyt vaikka [Judas] Priestiä. K.K. [Downing] on poissa ja alkoi golffaamaan. Ja nyt Glenn [Tipton] lähti. Mahtavaa. Yhtyeestä on tullut käytännössä coverbändi.”

French toteaa Twisted Sisterin pistäneensä pillit pussiin 2016, koska he eivät halunneet koskaan antaa itsestään vähempää kuin 100 prosenttia, toisin kuin vaikkapa juuri edellä mainitut bändit.

”Twisted Sister oli perfektionistinen bändi. Soitimme tuhansia keikkoja, joista jokainen oli täydellinen. Jokainen keikkamme oli elämämme viimeinen keikka ja soitettiin vilpittömästi ja intohimolla, jotta jokainen keikan nähnyt ajattelee nähneensä juuri parhaan keikan jonka tulevat koskaan näkemään”, French toteaa.

”Emme kenties ole maailman paras bändi, mutta hitto vie, kun näit meidän soittavan Maidenin tai näiden muiden bändien kanssa, ajattelet meidän olevan maailman paras bändi. Ja sanoimme aina kaikille bändeille, joiden kanssa soitimme: Peskää meillä lattiaa, potkikaa meitä perseelle. Koska jos sen teette, olette tehneet fanit todella onnellisiksi ja antaneet rahoille vastinetta. Mutta kukaan ei koskaan pystynyt siihen.”

Lisää luettavaa