Uusi Inkvisitor-kokoonpano esittäytyy – jyväskyläläisyhtyeen tuore murhamysteerin palanen Infernon ensinäytössä

Kuva: Jesse Kämäräinen

Jyväskylässä 2012 perustettu thrash metal -bändi Inkvisitor on hiljalleen valmistellut jatkoa vuoden 2015 Doctrine of Damnation -esikoiselleen. Prosessia on kuitenkin hidastanut muun muassa kokoonpanon muodonmuutokset: debyyttilevyn miehistöstä on jäljellä enää ainoastaan kitaristi Jesse Kämäräinen.

Nyt uusi kokoonpano esittäytyy Infernon ensisoitossa olevalla uudella Second Sacrament -singlellä ja siihen tehdyllä videolla. Kappale on samalla esimakua tulevalta neo noir -konseptialbumilta, joka viimeistellään julkaisukuntoon alkuvuodeksi 2018. Kämäräinen kuvailee kuviota kohtuullisen kunnianhimoiseksi.

– Päätettiin tehdä konseptilevy, joka seuraa murhamysteeriä pienillä mustan magian viboilla. Lyriikkapuolella seikkaillaan siis semmosilla vesillä, joita thrash metalissa ei ainakaan meidän tietoon ole liiemmilti nähty. Second Sacrament on levyn toinen raita ja kertoo kuinka toinen murha on tapahtunut, mutta murhaajaa jallittava etsivä on ymmällään siitä, kuka on kaiken takana. Kuitenkin biisin lopussa pieni johtolanka löytyy, Kämäräinen avaa.

Kämäräinen toteaa, ettei viime syksynä alkaneisiin miehistönvaihdoksiin liittynyt erityistä draamaa. Laulaja Aapo Vuori ja kitaristi Lauri Huttunen (jonka soittoa kuullaan vielä tulevalla levyllä) halusivat vain keskittyä enemmän muihin projekteihin. Kämäräinen kuitenkin myöntää erityisesti uuden laulajan etsinnän olleen pitkä ja synkeä prosessi.

– Välillä meinasi usko loppua. Kuitenkin välittömästi helmikuussa, kun aurinko tuli taas esiin, kilahti sähköposti ja uusi kaveri ilmoittautui halukkaaksi. Demosession tulos oli sen verran vakuuttava, että etsiminen oli syytä lopettaa, Kämäräinen kertaa.

Uudessa kokoonpanossa vaikuttavat nykyään Kämäräisen ja debyytin jälkeen mukaan tulleen rumpali Tino Jäntin lisäksi uusi laulaja Markus Martinmäki sekä livekitaristi Joonas Kolehmainen, joka on tuttu myös FM2000-yhtyeen riveistä. Kolehmainen on Kämäräisen vanha tuttu, jolle tämä soitti ensimmäisenä, kun selvisi, että Huttusen motivaatio aktiiviseen bänditoimintaan oli kortilla.

Yksi tontti Inkvisitorilla kuitenkin on vielä täytettävänä elo-syyskuussa äänitettävää albumia ja tulevaisuuden keikkoja silmälläpitäen:

– Basistin paikka on vielä auki, joten halukkaat voivat ottaa yhteyttä, Kämäräinen vinkkaa.