Vampire juhlistaa Halloweeniä uudella kappaleella – biisin innoittajana toimi saamelainen kulttuuri

Vampire antaa esimakua ensi vuonna ilmestyvältä kolmoslevyltä.

31.10.2019

Kaksi hyvää levyä julkaissut ruotsalainen death/thrash-yhtye Vampire on päättänyt julkaista juhlapyhän johdosta uuden kappaleen, joka kantaa mielenkiintoista nimeä Wiru Akka.

”Ajatus Wiru Akkasta syntyi, kun teimme Hand of Doomin kanssa onnistuneen matkan Norjan Bergeniin katsomaan Master’s Hammeria, Mayhemiä ja muutamaa muuta historiallisesti merkittävää bändiä”, kitaristi Black String muistelee.

”Päätimme julkaista Wiru Akkan näytteenä tulevalta kolmannelta levyltä, koska se kantaa tavallisimmat Vampire-kappaleen piirteet: murskaavat rytmikitarat, armottoman rumpaloinnin, ja näiden päällä ilkeät kitaraharmoniat ja laulut. Halusimme tehdä selväksi, että tämä on aika hätäinen miksaus, ja ensi vuonna julkaistavalta albumilta löytyvä versio tulee olemaan tätä mahtipontisempi ja helvetillisempi.”

Laulaja Hand of Doomin mukaan biisin sanoitukset saivat inspiraationsa saamelaisesta kulttuurista.

Wiru Akkan sanoitukset vievät kuulijan matkalle kauaksi pohjoiseen tapaamaan erästä saamelaisen kulttuurin pakanallista epäjumalaa. Tarkimmat Vampire-fanit tunnistavat ehkä nimen erään ensimmäisen levymme kappaleen sanoituksista.”

Lisää luettavaa