Varastiko Machine Head uuden biisinsä riffin Strapping Young Ladilta? – Devin Townsend ja Robb Flynn kommentoivat

"Taide on kokemuksien koostamista, osien nappaamista ja uudelleenjärjestelemistä."

Machine Head julkaisi eilen tulevan levynsä ensimmäisen singlen ja moni kuuntelija löysi Beyond the Pale -kappaleesta nopeasti yhtymäkohtia Strapping Young Lad -yhtyeen Love?-kappaleeseen, kuten muun muassa Infernon Facebook-kommenteistakin käy ilmi. Kommentit kantautuivat lopulta myös SYLin johtohahmo Devin Townsendin korviin, joka kommentoi yhtäläisyyksiä Twitterissä. Metal Injection koosti Townsendin aiheeseen liittyvät twiittaukset yhteen:

”Niille, jotka kyselevät riffien samankaltaisuuksista: minulla ei ole oikeastaan mielipidettä asiaan. Olen itse tehnyt koko urani aikana riffejä, jotka kuulostavat joltain toiselta. Olen käyttänyt jopa kokonaisia teemoja toisilta levyiltä, elokuvista tai soundtrackeilta. Taide on kokemuksien koostamista, osien nappaamista ja uudelleenjärjestelemistä”, Townsend tuumaa.

”Parastahan tässä Machine Head -vertailussa on se, että minä käytännössä pöllin itse kertsin Yesin City of Lovesta!”

Machine Headin biisinikkari Robb Flynn reagoi myöhemmin puolestaan Townsendin lausuntoihin ja vakuuttaa samankaltaisuuksien olevan pelkkää sattumaa.

”Hatunnosto Devinille coolista suhtautumisesta. Riffipoliisi pysäytti minut ja sain tästä 300 dollarin sakon! Mutta kuten Dimebagilla oli tapana sanoa: ’me vain jaamme riffejä’. Kunnioitan Deviniä suuresti, hän on superlahjakas muusikko ja uskomaton tuottaja ([Lamb of Godin] As the Palaces Burnin tuotanto murskaa kaikki!)” Flynn hehkuttaa.

”Ja olisinkin ylpeä voidakseni myöntää, että varastin riffin sinulta… Se oli vain hauska vahinko.”

Tässä vielä vertailun vuoksi molemmat kappaleet, joissa eittämättä on erittäin paljon samaa: