Ville Valo ei sulje pois yhteenpaluun mahdollisuutta – ”HIM oli enemmän kuin vain bändi”

Tekeekö love metal paluun?

27.11.2022

Viisi vuotta sitten pillit pussiin laittaneen HIMin laulaja Ville Valo kertoi The James McMahon Music podcastin vieraana ollessaan, ettei pidä mahdottomana, että yhtye vielä tulevaisuudessa yhdistäisi voimansa uudelleen.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Jos ilmaantuisi hyvä syy, idea tai tarkoitus, tai jos kaikki bändin jäsenet löytäisivät taas yhteisen sävelen, se olisi parasta. En pistäisi sitä pahakseni, jos kaikki olisivat siinä pisteessä, että tuntuisi järkevältä palata yhteen, mutta en halua tehdä sitä juuri nyt.

– Päädyimme lopettamaan siksi, että menetimme kipinän luoda uutta musiikkia. Yritimme saada homman toimimaan, mutta se ei kuulostanut enää hyvältä. Se alkoi tuntua päivätyöltä, ja kun niin käy rockmusiikin maailmassa, on ehdottomasti aika lopettaa. En voi tietää tuntuuko meistä tuolta vielä tulevaisuudessa.

– HIM oli minulle niin paljon enemmän kuin vain bändi. Tapasin Migén [basisti Mikko Paananen] kun olin jotain 12-vuotias ja Linden [kitaristi Mikko Lindström] kun olin ehkä 13 tai 14. Kasvoimme yhdessä ja kävimme läpi niin monia erilaisia elämänvaiheita, ja kaiken aikaa soundtrackina ja keskipisteenä toimi HIM. Kyse on niin paljon enemmästä kuin taloudellisista asioista.

Lisää luettavaa