W.A.S.P.-yhtyeen Oulun-keikan viime hetken peruuntumisen syy selvisi: Blackie Lawlessilla terveysongelmia

Lawless on kärsinyt koko kiertueen ajan välilevyn pullistumasta, jota varten tämä käy saamassa epiduraaleja.

19.04.2023

Parhaillaan Euroopan-kiertueella oleva W.A.S.P. esiintyi 13.4. Tampereella ja seuraavana iltana Helsingissä. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä vielä Oulussa 15.4., mutta Oulun-keikka kuitenkin peruttiin aivan viime metreillä.

Bändin keulahahmo Blackie Lawless on nyt julkaissut yhtyeen virallisilla sivuilla pitkän sepustuksen, jossa tämä antaa syyn Oulun-keikan peruuntumiselle sekä kenties hieman vaisulle lavaesiintymiselleen muilla keikoilla: Lawlessia vaivaa paha välilevypullistuma, jonka lääkärit totesivat Berliinissä kaksi viikkoa sitten tehdyssä magneettikuvauksessa.

”Tavallisin hoitokeino on lepo, mutta tätä kiertuetta on lykätty toistuvasti. Sanoin lääkäreilleni, bändille ja henkilökunnalle, että jos vain pystyn seisomaan, minä lähden kiertueelle!” Lawless kertoo.

”Sain magneettikuvauksen jälkeen kaksi epiduraalia ja matkustin Tampereelle seuraavalle keikalle. Tunsin oloni paremmaksi kuin viikkoihin ja vedin keikan juoksennellen ympäriinsä, kiipeilin Elviksessä (Lawlessin mikkiteline, toim.huom.) ja tein käytännössä kaikkea mahdollista… ja se tuntui mahtavalta! Mutta tunti keikan jälkeen en pystynyt enää kävelemään.”

”Sain suun kautta tarpeeksi vahvoja steroideja, että selvisin niiden avulla Helsingin-keikan läpi. Aamuviideltä olin kuitenkin taas lentokoneessa matkalla Berliiniin saamaan kolme epiduraalia lisää. Iltapäivällä lensinkin jo kohti Ruotsia.”

Lawless kiittää bändiään ja kiertuehenkilökuntaa, joka ”antaa itsestään 110 prosenttia” mahdollistaakseen keikat. Lawless myös vakuuttaa, että kiertue tullaan vetämään loppuun asti hinnalla millä hyvänsä: hänellä on jo varattu aika kolmelle lisäepiduraalille.

”Meillä on ollut myös suoraan pandemiasta johtuvia logistisia vaikeuksia, jotka edelleen vaivaavat meitä ja kaikkia muita Euroopassa kiertäviä bändejä. Mutta niistä lisää myöhemmin. Mutta ehkä nyt ymmärrätte, jos en ole vaikuttanut olevan aivan oma itseni keikoilla. Lääkärit vakuuttavat, että minut saadaan kuntoon ennen tulevaa Yhdysvaltain-kiertuetta. Olen soturi ja ylpeä sellainen”, Lawless sanoo.

Lisää luettavaa