Zakk Wylde ja Charlie Benante tulevasta Pantera-kiertueesta: ”Tämä tulee olemaan hyvin tunteellinen juttu”

Kaksikko liittyy Phil Anselmon ja Rex Brownin kelkkaan, kun nämä lähtevät tien päälle tekemään kunniaa Panteran musiikille.

29.07.2022
Phil Anselmo (Kevin Nixon/Future/Shutterstock/All Over Press), Zakk Wylde (Jason Sheldon/Shutterstock/All Over Press), Charlie Benante (Rmv/Shutterstock/All Over Press), Rex Brown (Rob Monk/Future/Shutterstock/All Over Press).

Hiljattain raportoitiin, että Panteran elossa olevat jäsenet laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown aikovat lähteä ensi vuonna Pantera-tribuuttikiertueelle. Sisäpiirilähteet tiesivät tuolloin kertoa, että edesmenneiden kitaristi Dimebag Darrellin ja rumpali Vinnie Paulin tilalla kiertueella nähtäisiin Black Label Societysta ja Ozzy Osbournen pitkäaikaisena luottokitaristina tunnettu Zakk Wylde sekä Anthrax-rumpali Charlie Benante.

Wylde ja Benante vierailivat torstaina (28.7.) Eddie Trunkin juontamassa Trunk Nation -ohjelmassa, jossa nämä vahvistivat osallisuutensa Pantera-kiertueelle. Wylden mukaan se tulee olemaan hieno kokemus.

”Kun (sydänvikaan vuonna 2018 menehtynyt) Vinnie oli vielä kanssamme, keskusteli pyöri usein sen ympärillä, että: ’Zakk, kunnioittaisitko (vuonna 2004 Damageplanin keikalla kuoliaaksi ammuttua) Dimeä, jos me kokoonnumme yhteen?’ ja vastasin aina: ’Ystävät, jos joskus haluatte tehdä niin, minä olen valmiina. Soittakaa vain, jos tarvitsette minua'”, Wylde toteaa.

”Viime joulukuussa juttelin Philin kanssa ja hän mainitsi tästä asiasta ohimennen. Sanoin, että joo, kyllä minä lähden mukaan, miten vaan. Sitten tammikuussa tai helmikuussa se muuttuikin todeksi. Jos saamme soitettua edes yhden keikan, hienoa”, Benante puolestaan kertaa.

Kaksikko sanoo lähestyvänsä Dimebagin ja Vinnien saappaisiin hyppäämistä samalla tavalla kuin mitä tahansa cover-keikkaa.

”Teen samoin kuin Ozzyn kanssa soittaessani. Pitää tietysti opetella [Randy] Rhoadsin jutut ja Jaken (E. Lee) jutut. Kun soitin [Black] Sabbathia, yritin tehdä mahdollisimman hyvin kunniaa alkuperäiselle. Kun Zakk Sabbath (Wylden Black Sabbathia soittava kokoonpano) soittaa, en minä yhtäkkiä muuta sanoja kesken War Pigsin”, Wylde vertaa.

”En voi tehdä tätä Anthrax-rumpalin ominaisuudessa, koska se kuulostaisi ihan täysin erilaiselta. Joten teen sen niin, että kun suljet silmäsi, se kuulostaa aivan kuin Vinnie itse olisi soittamassa”, Benante komppaa.

Kumpikaan ei tiedä, milloin ensimmäinen mahdollisista Pantera-tribuuttikeikoista on, mutta molemmat vakuuttavat, että kyse on täysin Panteran musiikin sekä Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin kunnioittamisesta ja muistamisesta.

”Minun ystävyyteni Dimebagin kanssa juontaa todella kauas ja rakastin heitä molempia kovasti. Minulle tämä tulee olemaan hyvin tunteellinen juttu. Siitä tässä on kyse – noista kahdesta jätkästä. En halua nähdä ketään muuta tekemässä tätä kuin minut itseni, koska minä teen sen oikein”, Benante toteaa.

”Kaikki ihmettelevät, että miten sitä voi kutsua Pantera-reunioniksi? No, sehän on Rexin ja Philin paluu yhteen. Minä sanon, että se on Panteran juhlistamista. Minulle tämä on sama asia, kuin jos Experience Hendrixin Mitch [Mitchell] ja Noel [Redding] pyytäisivät Eric Claptonia mukaan vetämään Jimin (Hendrix) musaa ja tekemään hänelle kunniaa. Ozzyn kanssa me kunnioitamme Rhoadsia joka ilta. Joka kerta kun soitamme I Don’t Know’n tai Mr. Crowleyn, me teemme kunniaa Randylle. Minulle tämä on sen jatke. Kunnioitamme Dimeä, kunnioitamme Vinnietä, kunnioitamme Philiä ja Rexiä, kaikkia heitä ja heidän saavutuksiaan Panterana ja niitä vuoria, jotka he valloittivat. Sillä tavoin minä olen aina asiaa ajatellut”, Wylde lisää.

Lisää luettavaa