Zakk Wylde muistelee, miten vitsinä alkanut riffi muuttui Grammy-palkituksi Ozzy Osbournen kappaleeksi

Ozzylla on selvästi hyvä vainu tarttuvien riffien suhteen.

Ozzy Osbournen menestyslevy No More Tears täytti viime syyskuussa 30 vuotta. Tuohon aikaan Ozzyn kitaristina toiminut Black Label Society -kippari Zakk Wylde muisteli juhlakalua tuoreessa 95.5 KLOS -radion haastattelussa ja kertoi muun muassa sellaisen knoppitiedon, että I Don’t Want to Change the World -kappale, jonka liveversio palkittiin parhaan metalliesityksen Grammy-palkinnolla vuonna 1994, sai alkunsa Wylden pelleiltyä levyn treenisessioissa.

”Istuskin vain siinä ja rämpyttelin tätä riffiä. Soittelin sitä, pidin tauon ja hoilotin tyyliin: ’I live at home with my parents; I don’t have a job; and I’ve got gonorrhea’. Jotain hölynpölyä siitä, miten en koskaan pääse treffeile tytön kanssa. Soitin riffiä uudestaan, stoppasin ja lauloin: ’I’ve got syphilis; I’ve got three girlfriends, but once again, I don’t have any money’”, Wylde muistelee.

Osbourne kuitenkin vainusi, että Wylden hassuttelussa oli potentiaalia ihan kunnon biisiksi.

”Yhtäkkiä Ozzy kävelee huoneeseen ja kysyy, mikä tuo juttu oli? Jaa mikä, hämmästelin. No tuo riffi jota soitit, hän sanoi. Se on pelkkä vitsi, vastasin, mutta hän sanoi: ’Muista tuo riffi, tulemme vielä käyttämään sitä’. Ja yhtäkkiä se kappale olikin voittanut jo Grammyn. Tarinan opetus on: kun lähdet Vegasiin, ota Ozzy mukaan!”