Förikuskin pastillit ja papu–pasta-salaatti

Pastillimateriaali:
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
pekonia sopivasti (4–5 suikaletta)
1 tl murskattua valkosipulia
(voi laittaa ronskimminkin)
1 dl korppujauhoa
1 dl vettä
1 dl kermaa
1 muna
juustoraastetta
1,5 tl suolaa
0,5 tl valko- tai mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1–2 tl chilikastiketta

Papu–pasta-salaatti:
pastaa sillai sopivasti
tölkki kidneypapuja
2 kivaksi keitettyä munaa
1 sipuli
1 paprika
1 omena
siemenettömiä viinirypäleitä (mikä määrä silmällä hyvältä näyttää)

Kilpi-vokalisti Taage Laihon laulaessa ”savuna ilmaan” ei mielessä ole ruuanlaitto. ”Förikuskia” tuskin ymmärtävät kuin turkulaiset, mutta hänen pastillinsa maistuvat taatusti ulkopaikkakuntalaisillekin.

Tee näin:

  1. Sekoita korppujauho ja vesi–kerma-seos kulhossa ja anna turvota hetki.
  2. Pilko pekoni ja paista pannulla sopivaksi. Loppuvaiheessa heitä pilkotut sipulit
    perään. Sipulille riittää noin minuutti pannulla.
  3. Lisää muna, mausteet, jauheliha ja sekoita.
  4. Lopuksi ”kourallinen” juustoraastetta seokseen. Sekoita kunnolla, niin että raaste
    leviää koko taikinaan.
  5. Pyörittele palloiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Tee näinkin (salaatti):

Keitä pasta ja munat, huuhtele pavut, pilko sipuli, paprika, omena ja rypäleet.
Lohko munat ja sekoita.

Palanpainikkeeksi käy mikä tahansa argentiinalainen shiraz-punaliima. Jälkiruoaksi muutama brittiläinen ale-olut, ja sitä alkaa olla valmis minkälaisiin taistoihin tahansa.

Taagen oma luonnehdinta:

”Nyt kun on tullut vietettyä viimeiset nelisen vuotta himassa lasten kanssa päivisin, on tullut laitettua aika paljon perusruokia laidasta laitaan. En viitsinyt lähteä kikkailemaan mitään ihmeviritelmää jostain eksoottisesta ruuasta, vaan ajattelin vääntää hiukan ”miehekkäämmän” version perinteisistä lihapullista. Lapsille kun laittaa, pitää mausteiden kanssa ottaa iisimmin, mutta näihin ”pastilleihin” voi sitten ladata ihan oman maun ja sietokyvyn mukaan.”

Megan tuomio:

”Vanha ja aina maistuva klassikko osoittaa jälleen muuntautumiskykynsä, aivan kuten Meksikon mummon lihapullissa (Inferno #44). Olen vahvasti sitä mieltä, että pekoni tulisi luokitella liharuokien yleismausteeksi, sen verran mukavan vivahteen se aina antaa. Lopputulos on juuston ja kerman ansiosta mehevä, ja ideatasolla nämä avaavatkin lukuisia eri variaatiomahdollisuuksia kokeilemalla erilaisia juustoja ja maustettuja kermoja. Mausteissakaan ei kannata alkaa pihtailla, sillä niiden kautta avautuu ruokaan kuin ruokaan kokonaan uusia maailmoja.mega_low

Veikeä papu–pasta-salaatti on sen verran tuhti kaveri pastilleille, että varsinaista lisäkettä ei välttämättä edes tarvita. Näin säilyy lihansyöjän uskottavuus näennäisen kevyessä ruuassa ja voi rehvastella lähes noudattavansa herra Atkinsin painonpudotusneuvoja.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!