So! IA! Baxaxaxastike!! (aka Tulinen soijasuikalekastike)

18.06.2010

Tarpeet:

½ pkt soijasuikaleita
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 sipuli
½ prk silputtua aurinkokuivattua tomaattia
4 tl punaista currytahnaa
2 rkl soijakastiketta
4 rkl tomaattipyreetä
300 g maustettua kevyttuorejuustoa (esim. paprika-chili)
2 rkl öljyä
sitruunamehua
mausteita: savuchilijauhetta, currya, cayennepippuria, mustapippuria, inkivääriä ja paprikajauhetta
4 rkl Blair’s Pure Death -chilikastiketta

Saduissa kerrotaan peikkojen syövän pieni lapsia paahdettuina, mutta Finntrollin Henri ”Trollhorn” Sorvalille maistuu myös vegesafka.

Tee näin:

  1. Keitä soijasuikaleita noin 10 minuuttia kasvisliemikuutioilla ja mausteilla höystetyssä vedessä.
  2. Laita suikaleet keitinvesineen pakasterasiaan. Lisää jonkin verran soija- ja sitruunakastiketta ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa puoli päivää.
  3. Kuutioi vihannekset.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista soijasuikaleita. Laita suikaleet syrjään hetkeksi.
  5. Paista vihanneksia. Kääntele niitä pannulla ja sekoita joukkoon currytahna, tomaattipyree, Pure Death -chilikastike ja soijakastike. Heittele sekaan mausteita em. listasta maun mukaan.
  6. Kun vihannekset ovat pehmenneet, lisää suikaleet. Lusikoi tuorejuusto pannulle ja kaada joukkoon noin desilitra  kuumaa vettä.
  7. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehahtaa.
  8. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ruokajuomaksi suositellaan joko punaviiniä tai maitoa riippuen uhrin
chilinsietokyvystä.

Trollhornin oma luonnehdinta:
”Broileri, oi epäeläimien kiistaton kuningas, joka erämaasta huudat nimeäni kynityin peittein. Tänään on vuorosi nostattaa riemu kansasi keskuuteen, sillä viimein olemme pettävä Lihan Jumalten alttarin, kääntävä heille selkämme ja vaihtava Sinut valheelliseen ja vilpilliseen substanssiin. Kuule siis, ota riisipetisi ja kävele, sillä tänä päivänä Sinut on vapahdettu kärsimyksestäsi Idän Suurten Jumalien nimeen! IA! Magnoliopsida!! IA!!!! Magnoliophyta!!! ”

Megan tuomio:

”Tässäpä Scoville-urheiluruokaa parhaimmillaan. Pinttyneet lihansyöjät saattavat haluta vaihtaa kasviperäiset suikaleet eläinperäisiin kanaan tai sikaan, mutta näillä aineksilla ja mausteilla viimeisetkin ennakkoluulot soijaa kohtaan kannattaa karistaa, sillä täyttävyys ja maistuvuus on taattua. mega_lowTuorejuusto istuu kokonaisuuteen loistavasti ja on hyvä vaihtoehto kermalle, sillä se katkaisee pahinta kärkeä chilistä ja tuo samalla mukavaa mehukkuutta soossiin. Tästä punertavasta eväästä saa hyvää vaihtelua kesken kuumimman grillikauden, ja tuleepahan samalla syötyä kasviksiakin.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa