Perfectiofist Heavycock -possu

Hurjat 25 vuotta grindcoren parissa rietastelleen Inferian murisija Jani ”Hude” Huttunen on melkoisen härski kaveri myös kokkina. Oli kylässä sitten neljän miehen rinki tai sekakimppa, kaikki saavat taatusti tarpeekseen.

Tarpeet
– 400 g savustettua ja 450 g grillattua possun ulkofileetä
– 2 sipulia
– 7 isoa, kiinteää perunaa
– 1 paprika
– 4 porkkanaa
– 10 herkkusientä
– 20 kirsikkatomaattia
– 1 kokonainen valkosipuli
– 6 dl vettä
– 2 tl suolaa
– 3 rkl soijaa
– mustapippuria mielen mukaan

Tee näin:
1. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuutioi ulkofileet ja suikaloi paprika. Pese herkkusienet sekä tomaatit ja levitä uunivuoan pohjalle ruokaöljyä.
2. Kumoa lihat, perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipulit uunivuokaan.
3. Lykkää kuivana sisään uunin keskitasolle 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi ja aloita mällin teko.
4. Kaada paistinpannulle 6 desiä vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää suola, mustapippuri ja soija. Kiehauta mälliä ja pidä se kuumana. Jos miehistä voimaa ja tahtoa on jäljellä, niin naimaan tässä välissä.
5. Ota vuoka pois uunista ja kaada mälli tasaisesti kaikkien ainesten päälle.
6. Levitä herkkusienet ja tomaatit uunivuokaan ja painele niitä ainesten väliin. Laita vuoka takaisin uuniin puoleksi tunniksi. Tässä välissä otetaan kaapista Blendet John Long Whisky eli viskiä tutuille ja mukitolkulla.
7. Ota vuoka pois uunista ja sekoita aineksia vielä kerran. Lisää vettä tarvittaessa ja laita takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi.
8. Kun kello pirisee, ota valmis Perfectiofist Heavycock -possupata pois uunista, ja ei kuin syömään. Kylkeen voi tehdä leivät Reissumiehestä.

Jälkiliukkaat
– 2 appelsiinia
– 2,5 dl vähälaktoosista Flora-vaniljakermaa

Kuori ja viipaloi appelsiinit, fistaa vaniljakerma rennolla ranneliikkeellä ja kaada kermavaahto niiden päälle.

Huden luonnehdinta:
Liharuokapata vaan on herkkua ja todellakin edullista, kun viiden euron kannatusmaksulla saa kaikki ainekset Päijät-Hämeen tukiapukeskusyhdistykseltä. Maku ja nautinto yllättivät kuin ensikertalaisen konsanaan, ja vaikka keittiön ja sängyn välissä menikin touhuiluksi, suosittelen silti kokeilemaan. Onnistuakseen ei tarvitse olla mikään pro-keittiömestari, olihan kuminkin laitto aikoinaan olevinaan hankalaa ja siksi jätinkin sen käytön kokonaan, tai sitten en. Aterian jälkeen rohkeasti vain jälkiliukkaille kompaten sanontaa ”hyvä ruoka, parempi orgasmi”!

Megan tuomio:
”Nyt eletään parasta pataruoka-aikaa, ja tämän yksinkertaisemmaksi ei resepti voi juurikaan mennä –muunneltavuudesta puhumattakaan. Askeettisuudesta pitävät voivat toki tiputtaa sienet ja tomaatit pois kokonaisuuden kärsimättä tippaakaan, ja kansallismielisyyteen taipuvat voivat lisätä mukaan lanttua. Mausteita, esimerkiksi timjamia, voi lisätä oman maun mukaan, ja osa nesteestäkin on korvattavissa lihaliemellä, oluella tai vaikkapa tomaattimurskalla, mikäli haluaa tällä saralla vaihtelua. Lihaksikin kelpaa possun lisäksi lähes mikä tahansa, kuten vaikkapa naudan lapa tai etuselkä, hirvestä puhumattakaan, kunhan vain ottaa raaka-aineen huomioon haudutusajassa ja lämpötilassa. Reseptin mukaista kahta eri tavalla kypsennettyä possunlihaa käyttämällä saa toki mukavan täyteläisen ja toistaan tukevan aromin. Pienemmät setit valmistunevat parhaiten padassa, mikäli sellainen vain kaapista löytyy.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!