Punkkarin kookos-tofu-lasagne

Tarpeet
– paketti täysjyvä­lasagnelevyjä

Tofukasviskastike:
– purkki tomaattimurskaa
– 400 g maustamatonta
tofua
– purkki kidneypapuja
– aurinkokuivattua tomaattia
– paprika
– kesäkurpitsa
– auringonkukansiemeniä
– valkosipulia
– extra virgin -oliiviöljyä
– currya
– soijakastiketta
– yrttisuolaa
– mustapippuria
– basilikaa
– oreganoa
– timjamia
– vettäJuustokastike:
– 200 g edamjuustoa
– 0,4 l purkkikookosmaitoa
– 0,5 l maitoa
– vehnäjauhoa
– voita tai margariinia
– mustapippuria
– muskottipähkinää
– suolaa

Juomaksi Brew Dogin Punk IPA -olutta ja punaviiniä. Kaljaa juodaan samalla kun tehdään ruokaa, että pääsee kunnon fiiliksiin. Ruoan kanssa punaviiniä.

Suomessa heitetään vuosittain roskiin 20–30 kiloa ruokaa per sierainpari. Wastedin laulajan Villen kasvispohjaista lasagnea tuskin menee hukkaan lainkaan. Kysymys ei ole eettisistä syistä, vaan yksinkertaisesti siitä, että kaikki tulee erittäin maistuvana ahmittua viimeiseen muruseen.

Tee näin:
1. Paloittele tofut pieniksi kuutioiksi, kaada reilusti oliiviöljyä pannulle ja lisää reilusti currya sekä soijakastiketta. Anna tofun lillua mausteissa pitkään, että maku imeytyy kunnolla.
2. Paista tofu, lisää paloiteltu kesäkurpitsa, paprika ja valkosipuli. Paista jonkin aikaa, lisää tomaattimurska ja loput ainekset sekä mausteet. Lisää kastikkeeseen vähän vettä, etteivät lasagnelevyt jää uunissa koviksi. Laita samaan aikaan juustokastike alulle. Kiire tulee, kun tekee kahta asiaa samaan aikaan ja pitäisi keritä vielä juoda kaljaakin. Levy päälle ja kattilanpohjalle voita. Kun voi on sulanut, lisää vehnäjauho ja sekoita keskenään, minkä jälkeen lisää maito samalla sekoittaen. Kun kastike on smoothia, lisää kookosmaito ja juusto. Odota kunnes juusto on sulanut ja kastike kiehahtaa. Lisää mausteet.
3. Lätki ainekset lasagnevuokaan, ja yleensähän yksi vuoka ei riitä. Pohjalle vähän kastiketta, sitten lasagnelevyt, tofukasviskastike, juustokastike ja päälle taas lasagnelevyjä. Lado niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle pelkästään juustokastiketta  ja lisäksi juustoraastetta pinnalle. Sitten vuoka uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.
4. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä about kymmenen minuuttia. Sitten vain viiniä lasiin, leffa tai Breaking Bad pyörimään ja sohvatuoliin syömään. Voit tietty syödä ruoan myös pöydän ääressä, mutta se on vähän yliarvostettua puuhaa.

Villen oma luonnehdinta:
”Oon ollu kasvissyöjä jo 20 vuotta, diggaan ruoanlaitosta ja teen sitä kotona melkein joka päivä – vaikka täällä Berliinissä ruokaa saisi halvemmalla kadulta kuin ite väsäämällä. Tofua ja papuja tulee käytettyä aika paljon, että saa tarvittavat proteiinit. En oo ikinä kattonut mitään reseptejä ruoanlaittoon, vaan rätkin aineksia ihan summassa ja katon mitä tulee. Päätin joku päivä kokeilla kookosmaitoa perusmaidon jatkeeks lasagnessa, ja sehän kävi helevetin hyvin, tulee vähän itämainen maku. Kun vielä lisää currya, joka käy kookosmaidon kanssa tosi hyvin yhteen, se on siinä. Helvetin hyvä krapularuoka, ja teen yleensä niin ison satsin, että riittää moneks päiväks. Maku vaan paranee.”

Megan tuomio:
”Vuoden 2006 lopussa esitelty Battleloren Kaisa Jouhkin Hippihaltioiden lasagne pohjautui soijarouheeseen, kun taas Ville luottaa tofuun, papuihin ja kasviksiin. Näin runsailla sisälmyksillä ja hyvillä mausteilla maku tahi täyttävyys ei häviä lihaversiolle piiruakaan, pakko se on paatuneen lihanahmijankin myöntää! Kookosmaidon ja currytahnan käyttö on yksinkertaisen nerokas oivallus yhdistää italialaista keittiötä itämaiseen, ja konseptia voisi laajentaa vieläkin pidemmälle lisäämällä mukaan reilut hyppyselliset tuoretta chiliä ja inkivääriä pilkottuna. Taipuuhan supisuomalainen suosikkiruoka makaronilaatikkokin kreikkalaiseksi lisäämällä siihen kanelia.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!