8/2009: Reek of Veganism Tofu Burger

09.10.2009
Kuva:
Tarpeet:
  • Super Tahoe -tofu 500 g (maustamaton)
  • iso sipuli
  • purkki ananasviipaleita (227 g)
  • Vaasan ruispaloja
  • soijakastiketta
  • Tabascoa
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • musta- ja cayennepippuria,
  • paprikajauhetta, chilijauhetta,
  • yrttimausteseosta, currya
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Lisäksi omien mieltymysten mukaan ketsuppia, sinappia, kurkkusalaattia, paahdettua sipulia ym. perusmausteita. Hesburgerin valkosipulikastike on lähes must.
Huonoina päivinä kokkaavilla muusikoilla menee keittiössä kaikki päin persettä ja soitto on pelkkää perseilyä. Heavy Metal Perseen Heikki Romppaisellekin sattuu joskus pieniä lipsumisia niin kokkiveitsen kuin rumpukapuloiden kanssa.

Tee näin:

  1. Valuta nesteet tofupussista ja leikkaa tofukimpale noin 12 ohkaiseksi pihviksi.
  2. Asettele pihvit astiaan ja kaada päälle noin 0,3 desiä soijakastiketta, pieni tilkka sitruunamehua sekä oman maun mukaisessa suhteessa Tabascoa ja ananaspurkin mehua. Itse laitan noin kolmasosan 57 ml:n Tabasco-pullon sisällöstä ja noin puolet ananaspurkin mehusta.
  3. Sirottele päälle paprikajauhetta, chilijauhetta, pippureita, yrttimaustetta sekä etenkin currya. Pilko valkosipulit mukaan pieniksi paloiksi.
  4. Anna pihvien seistä marinadissa ainakin tunnin, jotta maku imeytyy. Joku saattaa pitää yönkin yli.
  5. Kuumenna paksulti oliiviöljyä pannulla. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuullota. Lisää pihvejä vasta kun pannu on kunnolla kuumentunut ja paistele molemmin puolin.
  6. Pihvi on valmis, kun se on kauniin kullanruskea ja pinnaltaan rapeanoloinen. Voit lykätä ananaspalat mukaan pihvien kanssa tai käristää niitä jälkilämmöllä, riippuen siitä onko pannulla tilaa.
  7. Hampurilaisleivät tapaan lämmittää paahtimessa yksi pari kerrallaan, mutta uunissa niitä saa kerralla isomman satsin.
  8. Voitele leipäviipale ketsupilla ynnä muilla, lykkää päälle tofupiffi, sipulia ja ananasta ja lyö hatuksi toinen leipäviipale.

Heikin oma luonnehdinta:

”Parempi puoliskoni on vegaani, joten sitä kautta on tullut luontevasti tutustuttua eläimettömiin ruokalajeihin. Tofupurilaisia tulee paisteltua arjessa ja juhlassa, ja myös vannoutuneet lihansyöjät ystäväpiirissä ovat tunnustautuneet burgerieni faniksi, kun olen niitä illanvietoissa kokannut.

artisti []

Luotan kokatessa enemmän näppituntumaan kuin ohjeisiin, ja jos joku lukijakunnan pekoninpurijoista tohtii tofua kokeilla, neuvon olemaan luova marinointivaiheessa. Kokeilemalla ja yrittämällä kuka vain voi nousta tofun mestariksi. Tofu itsessäänhän ei maistu oikein miltään, mutta tuollainen puolen kilon paketti maksaa vain hiukan päälle euron. Olen käyttänyt pihvien esivalmistelussa myös esimerkiksi jalapenoa ja habaneroa, mutta nyt niitä ei sattunut löytymään. Tuollainen meikäläisen reseptillä tehty purilaispihvi yhdistää tulisuuden ja makean. Ja siinä missä ravintoloissa tofu tunnutaan tarjoilevan usein semmoisina lötköinä kappaleina, itse tykkään tehdä pihveistä ohkaisia ja paistaa ne rapeiksi.”

Megan tuomio:

”Tofupurilainen pistää tosissaan testiin kasvissyöjien teesin meat means murder ja lihansyöjien siitä vääntämän version meat means burger. Marinoinnissa mausteita kannattaa antaa isän kädestä, eikä hommassa kannata myöskään kiirehtiä, vaan tofupihvien on syytä lillua marinadissa mielellään yön yli. Pyyhekumi kun ei herkulliselta maistu, ei edes ruisleivän välissä, ovat relissit millaisia tahansa.mega_low Ruoka-arvoltaan ja maultaan vegeburgeri pesee kyllä suurten purilaisketjujen lättänät mennen tullen, mutta kyllähän kokolihapihvi on silti aina kokolihapihvi. Ei raavaammankaan uroon tarvitse silti hävetä tällaisen evään kokkaamista ja syömistä. Jos ei muuten, niin vaihtelun vuoksi.” Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika "Mega" Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Tarpeet:

  • Super Tahoe -tofu 500 g (maustamaton)
  • iso sipuli
  • purkki ananasviipaleita (227 g)
  • Vaasan ruispaloja
  • soijakastiketta
  • Tabascoa
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • musta- ja cayennepippuria,
  • paprikajauhetta, chilijauhetta,
  • yrttimausteseosta, currya
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Lisäksi omien mieltymysten mukaan ketsuppia, sinappia, kurkkusalaattia, paahdettua sipulia ym. perusmausteita. Hesburgerin valkosipulikastike on lähes must.

Huonoina päivinä kokkaavilla muusikoilla menee keittiössä kaikki päin persettä ja soitto on pelkkää perseilyä. Heavy Metal Perseen Heikki Romppaisellekin sattuu joskus pieniä lipsumisia niin kokkiveitsen kuin rumpukapuloiden kanssa.

Tee näin:

  1. Valuta nesteet tofupussista ja leikkaa tofukimpale noin 12 ohkaiseksi pihviksi.
  2. Asettele pihvit astiaan ja kaada päälle noin 0,3 desiä soijakastiketta, pieni tilkka sitruunamehua sekä oman maun mukaisessa suhteessa Tabascoa ja ananaspurkin mehua. Itse laitan noin kolmasosan 57 ml:n Tabasco-pullon sisällöstä ja noin puolet ananaspurkin mehusta.
  3. Sirottele päälle paprikajauhetta, chilijauhetta, pippureita, yrttimaustetta sekä etenkin currya. Pilko valkosipulit mukaan pieniksi paloiksi.
  4. Anna pihvien seistä marinadissa ainakin tunnin, jotta maku imeytyy. Joku saattaa pitää yönkin yli.
  5. Kuumenna paksulti oliiviöljyä pannulla. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuullota. Lisää pihvejä vasta kun pannu on kunnolla kuumentunut ja paistele molemmin puolin.
  6. Pihvi on valmis, kun se on kauniin kullanruskea ja pinnaltaan rapeanoloinen. Voit lykätä ananaspalat mukaan pihvien kanssa tai käristää niitä jälkilämmöllä, riippuen siitä onko pannulla tilaa.
  7. Hampurilaisleivät tapaan lämmittää paahtimessa yksi pari kerrallaan, mutta uunissa niitä saa kerralla isomman satsin.
  8. Voitele leipäviipale ketsupilla ynnä muilla, lykkää päälle tofupiffi, sipulia ja ananasta ja lyö hatuksi toinen leipäviipale.

Heikin oma luonnehdinta:

”Parempi puoliskoni on vegaani, joten sitä kautta on tullut luontevasti tutustuttua eläimettömiin ruokalajeihin. Tofupurilaisia tulee paisteltua arjessa ja juhlassa, ja myös vannoutuneet lihansyöjät ystäväpiirissä ovat tunnustautuneet burgerieni faniksi, kun olen niitä illanvietoissa kokannut.

artisti []

Luotan kokatessa enemmän näppituntumaan kuin ohjeisiin, ja jos joku lukijakunnan pekoninpurijoista tohtii tofua kokeilla, neuvon olemaan luova marinointivaiheessa. Kokeilemalla ja yrittämällä kuka vain voi nousta tofun mestariksi. Tofu itsessäänhän ei maistu oikein miltään, mutta tuollainen puolen kilon paketti maksaa vain hiukan päälle euron.

Olen käyttänyt pihvien esivalmistelussa myös esimerkiksi jalapenoa ja habaneroa, mutta nyt niitä ei sattunut löytymään. Tuollainen meikäläisen reseptillä tehty purilaispihvi yhdistää tulisuuden ja makean. Ja siinä missä ravintoloissa tofu tunnutaan tarjoilevan usein semmoisina lötköinä kappaleina, itse tykkään tehdä pihveistä ohkaisia ja paistaa ne rapeiksi.”

Megan tuomio:

”Tofupurilainen pistää tosissaan testiin kasvissyöjien teesin meat means murder ja lihansyöjien siitä vääntämän version meat means burger. Marinoinnissa mausteita kannattaa antaa isän kädestä, eikä hommassa kannata myöskään kiirehtiä, vaan tofupihvien on syytä lillua marinadissa mielellään yön yli. Pyyhekumi kun ei herkulliselta maistu, ei edes ruisleivän välissä, ovat relissit millaisia tahansa.mega_low

Ruoka-arvoltaan ja maultaan vegeburgeri pesee kyllä suurten purilaisketjujen lättänät mennen tullen, mutta kyllähän kokolihapihvi on silti aina kokolihapihvi. Ei raavaammankaan uroon tarvitse silti hävetä tällaisen evään kokkaamista ja syömistä. Jos ei muuten, niin vaihtelun vuoksi.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa