Indonesian presidentiksi äärimetallifani

23.07.2014

Indonesian presidentiksi on eilen valittu Joko ”Jokowi” Widodo, kertoo BBC. Äänestyspäivä oli jo 9. heinäkuuta, mutta tuloksien selvittelyyn kului aikaa, sillä sekä Widodo että hänen kilpakumppaninsa kenraali Prabowo Subianto syyttelivät toisiaan vaalivilpistä.

Vuonna 1961 syntynyt Widodo on Jakartan kuvernööri, joka pyrkii kitkemään hallituksensa korruptiota ja tukemaan maansa kulttuurielämää. Tuoreen presidentin jakamasta kulttuurituesta riittää varmaan myös raskaammalle musiikille – ainakin mikäli Widodon omista musiikillisista mieltymyksistä voi jotain päätellä.

Widodo on tuttu näky kotikaupunkinsa metallikonserteissa. Metallica-fanituksensa johdosta hän on saanut Robert Trujillolta lahjaksi basson. Edellä mainitun sekä Megadethin lisäksi Widodon suosikkiyhtyeisiin lukeutuu vielä raskaampia kokoonpanoja. Sydney Morning Heraldin sivuilla on kuvia Widodosta Napalm Death– ja Lamb of God-paitojen kanssa, The Guardian mainitsee presidentin lempimusiikiksi lisäksi Morbid Angelin.

Metal Archivesin tietokannasta löytyy 965 indonesialaista metalliyhtyettä. Niistä tällä hetkellä tunnetuimpia ovat Burgerkill, Godless Symptoms, Jasad sekä suomessakin pariin otteeseen vieraillut Noxa.  Ota alta löytyvien videoiden muodossa pikakurssi Indonesian metalliin!

Lisää luettavaa