”Tulemme ehdottomasti tekemään uuden levyn” – Judas Priest puhuu tulevaisuudestaan

28.08.2016

Vuodesta 1970 yhtäjaksoisesti toiminut brittihevin suurnimi Judas Priest julkaisi kahdeksannentoista levynsä Redeemers of Soulsin vuonna 2014. Moni on ehtinyt pitää albumia bändin joutsenlauluna, mutta yhtyeen mukaan potkua riittää vielä levylle jos toisellekin.

– Tulemme ehdottomasti tekemään uuden levyn, ehkä jopa enemmänkin kuin yhden levyn. Mutta saa nähdä, se ottaa aina paljon aikaa, rumpali Scott Travis kertoi Rock and Roll Fantasy Campin haastattelussa.

Travis muisteli myös 1990-luvun puoliväliä, jolloin Tim ”Ripper” Owens löydettiin Judas Priestin laulajaksi. Mies vaikutti yhtyeessä seitsemän vuoden ajan.

– Hän oli British Steel -nimisessä Priest-tribuuttibändissä, usko tai älä. He tulivat keikalle silloisen kotikaupunkini lähelle, ja Ripper kutsui minut lavalle vetämään pari biisiä, Travis muistelee.

– Kun bändi sitten kokoontui uudestaan, olisikohan ollut 1995, meillä oli valintatilaisuus laulajille. Kerroin sitten jätkille, että minulla on videokasetti yhdestä laulajasta. Laitoimme kasetin pyörimään, ja Glenn (Tipton, kitara) oli sitä mieltä, että laulajan ääni kuuluu Robille (Halford). Sanoin, että kyllä se on todellakin Ripper.

– Ripper oli niin hyvä ja vakuuttava, että jotkut bändimme jätkistä eivät voineet uskoa, että kaveri kykenee vetämään noin hyvin huonolaatuisella VHS-nauhalla. Lennätimme hänet Englantiin, hän veti koelaulut, ja lopun te tiedättekin.

Alusta asti mukana ollut basisti Ian Hill vertasi Ripper Owensin aikakautta Rob Halfordin aikoihin bändissä.

– Se oli niin menestyksekäs kuin voi olla, koska Robin paikka on hankala täyttää. Ripperillä on mahtava ääni, ja hän on lahjakas kaveri, mutta hän ei ollut Rob, Hill kertoi.

– Kun Rob palasi bändiin, se tuntui kotoisalta. Myös Tim oli sitä mieltä, että Robin tulee palata bändiin. Tim oli täysillä mukana hommassa, koska hän on suuri fanimme.

Lisää luettavaa