King Diamond antoi basistilleen kenkää – tappeluksihan se meni

21.07.2014

King Diamond antoi 19. heinäkuuta tiedotteen, jossa tehtiin selväksi, että basisti Hal Patino on vapautettu tehtävistään ”samankaltaisten olosuhteiden johdosta, kuin vuonna 1990”. Sovittuihin konsertteihin – esimerkiksi Oulun Jalometalliin – miehistönvaihdoksella ei ole vaikutusta.

Pian potkujen jälkeen Patino kirjoitti oman tiedotteensa, jossa hän väittää King Diamondia valehtelijaksi ja itse asiassa ottaneensa lopputilin potkujen saannin sijaan. King laati tietysti oman vastineensa Patinon väitteille.

”En mene yksityiskohtiin, mutta palkka jota minulle tarjottiin Wackenin pääesiintyjänä esiintymisestä ja kesän neljästä muusta konsertista oli naurettava. Kaksi päivää ennen ensimmäisiä treenejä, kirjoitin sähköpostin, jossa ilmaisin kantani asiaan ja ehdotuksen reilusta palkkiosta. Minua syytettiin kiristyksestä – totesin sen epäkunnioittavaksi ja kerroin että jos minua kohdellaan 19 vuoden jälkeen tällä lailla, lähden bändistä saman tien”, Patino kirjoittaa.

”Kun sinusta levitetään valheita, jossain vaiheessa tulee aika panna sille stoppi. Se aika on nyt”, aloittaa King Diamond vastauksensa.

”Emme ole Wackenin pääesiintyjä – Motörhead ja Slayer ovat soittopäivämme pääesiintyjiä. Minulla ei ole ongelmia kertoa soittajien palkkioita: se on 1000 euroa per esiintyminen. Tähän ei kuulu vapaapäivien päivärahat, matkustus- ja rahtikulut, ylläpito, majoitus ja kitarankielet ynnä muut soittosälät, jotka hoidetaan yhtiöni pussista.”

”Firman pyörittäminen on ympärivuotista hommaa – eikä yhtiömme ole Megadethin ja Slayerin tasolla, joten voimme tarjota vain sen mitä pystymme. Jos Hal ei ollut tyytyväinen, kukaan ei olisi estellyt häntä lähtemästä – hänellä oli koko vuosi aikaa miettiä tätä ja hän nostaa asian esille kaksi päivää ennen kesän treenejä.”

Hal Patinon mielestä on tyypillistä ”Kingiä” ilmoittaa, että basistille on annettu potkut. ”Hän teki minulle saman tempun vuonna 1990, kun hän kertoi lehdistölle, että minulle on annettu kenkää kiinnostuksen puutteen ja huumeongelmien takia.”

King Diamond kysyy vastineessaan, että olisiko Hal tullut takaisin bändiin, jos alkuperäiseksi lähdön syyksi oli valehdeltu huumeongelma. ”Istuimme The Eye -sessioissa Ole Bangin ja Andy La Rocquen kanssa seitsemän päivää tuijottamassa kalliin studion seiniä. Emme saaneet Patinoa tavoitettua ja voimme vain toivoa, että hän ilmestyisi paikalle.”

”En välitä saiko joku kenkää vai lähtikö oma-aloitteisesti – emme tule työskentelemään enää koskaan yhdessä”, King Diamond summaa. Lue koko vastine tämän linkin takaa.

Lisää luettavaa