Laumanjohtajalla ei ole tilaa heikkouksille – Metsatöllin uusi albumi kuunneltavissa ennakkoon

03.03.2014

Metsatöll julkaisee kuudennen albuminsa perjantaina 7. maaliskuuta. Infernolla on kunnia tarjota eestiläisten veljiemme uusi albumi ennakkokuunneltavaksi julkaisuunsa asti.

Levy kantaa nimeä Karjajuht, joka suomeksi tarkoittaa laumanjohtajaa. Soittimen alapuolelta löytyy yhtyeen kommentit albumin kappaleista. Tällä hetkellä levy löytyy soittimesta avausraitaa lukuun ottamatta, mutta pyrimme saamaan myös Külmkingin linjoille niin pian kuin mahdollista.

Folk-metallistit kiertävät Suomea ensi viikolla. Metsatöll on mahdollista nähdä 12. maaliskuuta Oulun Nuclear Nightclubissa, 13. päivä Jyväskylän Red Neckissä ja 14. päivä Helsingin On the Rocksissa.

Külmking
– Biisi kertoo taistelusta kirousta ja painajaista vastaan. Külmking on eestiläinen mytologinen olento, jolla on kymmenen kättä ja kymmene jalkaa. Se hyökkäilee yllättäen ja syö lapsia metsässä, eikä sitä voi tappaa mitenkään. Jos ammut Külmkingiä, luoti kääntyy takaisin sinua kohti. Se, joka kutsui Külmkingin tähän maailmaan, voi saada sen pois.

Lööme Mesti
– Kuka oletkin, sinun kumppanuutesi merkitsee meille ja teemme parhaamme tämän suhteen ylläpitämiseksi. Pysytään yhdessä!

See on see maa
– Laulu kotimaastamme, josta olemme ylpeitä ja jonka johdosta olemme urheita.

Must hunt
– Varo mustaa sutta, koska se janoaa jatkuvasti tuoretta verta.

Terasest Taotud Tee
– Veljet ja siskot, on aika nostaa miekat. Kuulukoon sotahuutonne ympäri maata!

Öö
– Kun kaksi tahoa kohtaa taistelussa, kysymys ei ole siitä kumpi on vahvempi, koska kukaan ei mene sotaan häviämään. Kunnioita vastustajaasi, koska voiton korjaa aina yö.

Tõrrede Kõhtudes
– Kappale on omistettu erään tärkeän eestiläisen juoman valmistukselle. Emme suoraan mainitse mikä tämä juoma on, mutta ainesosat eivät jätä paljoa arvailun varaan.

Metslase veri
– Laulu rohkeudesta ja yhtenäisyydestä. Seiso suorassa äläkä jätä tilaa heikkouksille.

Surmamüür
– Tarina ruumiiden päälle rakennetuista muureista. Ja ruumiiden päälle rakennetut muurit revitään alas ruumiiden avulla. Vertauskuvallinen tarina kulttuurista, joka murhaa brutaalisti muita kansoja pysyäkseen elossa ja vallatakseen maata kasvavien tarpeidensa takia. Oikeastaan tämä on tositarina historiasta, mutta samalla myös kasvava kaupunki, uusi uljas maailma tai nykyaika. Sinä saat valita.

Mullast
– Kappale kertoo ihmisistä, jotka syövät leipäänsä ja juovat vettään. Ihmisistä, jotka kasvettuaan ja elettyään poltetaan pyhissä lehdoissa, jolloin palaavat takaisin maaperään ja veteen. Ja sama kiertokulku jatkuu.

Karjajuht
– Lauman johtajalla on hyvät ja huonot puolensa, mutta hänen täytyy aina ajatella mikä on parasta hänen seuraajilleen. Mitä johtaja sanoo, on ainoa totuus. Sanasi muuttavat seuraajiesi elämää konkreettisesti. Oletko valmis kantamaan tämän vastuun? Jos et, astu alas. Jos olet, olet oikealla pallilla.

Talisman
– Talismaani voi myös olla hyvä muisto rakkaimmistasi ja toisinpäin. Missä tahansa oletkin, se  pysyy yhtenäisenä.

Lisää luettavaa