Profane Omen nollaa maailman – kuuntele uusi albumi!

10.03.2014

Profane Omen julkaisee 14. maaliskuuta neljännen albuminsa. Infernolla on ilo tarjota lahtelaisbändin tuleva Reset-pitkäsoitto kuunneltavaksi ennakkoon julkaisupäiväänsä asti.

Perjantaina levykaupoista löytyvä levy sisältää mainiosti rullaavaa melodista groove metalia ja kokonaisuus tottelee yhtenäistä tarinaa. Näin laulaja Jules Näveri ja kitaristi Williami Kurki kuvailevat levyn nimeä ja teemaa:

– Albumin nimi kuvaa päämäärää, energiamullistusta, uutta alkua maailmalle ja ihmiselle. Universumin energia valjastuu ihmisissä uudella tavalla ja ihminen huomaa olevansa osa suurta kokonaisuutta niin ajatuksen kuin tiedostamisenkin tasolla. Mullistuksen jälkeen maailman sääntöjä eivät sanele vallanhalun vääristämät uskonnot, markkinatalouden lohtubisnes ja ihmisen perimmäinen omakeskeisyys ja omistushalu, vaan uusi olento tunnistaa ympäröivän energian ja haluaa ymmärtää sitä.

Laita uusi Profane Omen soimaan ja lue Näverin ja Kurjen biisikohtaiset kommentit soittimen alta!

1. The Instigator
– Tökkijä ja ärsyttäjä, saanut vilahduksen isosta palapelistä ja kenties yhden palan ziljoonasta paikalleen. Yrittää vähäpäisesti jakaa kokemaansa muille, vain huomatakseen, kuinka mahdotonta toisen silmien avaaminen on. Tarkoitus on saada aikaan hämmennystä painajaisten keskellä ja välittää sitä, kuinka tärkeää oma uhrautuminen ja kärsimys ovat, jotta pystyisi saavuttamaan jotain todellista. Musiikillisesti yhtenä ryöpsähdyksenä syntynyt kiukuttelupala. Taisi olla ensimmäinen valmiiksi saatu levyllä olevista biiseistä.

2. Mind the Trap
– Avaa hetkessä olemisen ja läsnäolon tärkeyttä, sitä kuinka suurin osa ajatuksistamme on täynnä tarpeetonta tuskaa ja kuinka ensisijaisen tärkeää on toimia omien ajatuksien tarkkailijana, jotta huomaisi kaiken taustalla olevan hiljaisuuden ja näkisi kauneuden. Biisi voisi olla myös ”Mind – The Trap”, jossa  turha ajatus on ansa ja useimmiten erhe jos sille antaa vallan. Pyrkimystä päästä eroon sisäisestä käskyttäjästä, jota oikeasti ei ole olemassa ja on vain ajatuksen turha luomus. Tässä hetkessä pysyminen on ainoa todellisuus, jossa voi elää ja olla luova, mutta samalla todellisuus, joka avaa uusia portteja.

3. Trails
– On toisaalta mielen puolestapuhuja, kuinka tietyt asiat, tapaukset ja hetket antavat avaimia käyttää mieltä matkatessa seuraavalle tietoisuuden tasolle, ymmärtäessä ettei kuolemaa ole olemassa ja kuinka energia kierrättyy samasta lähteestä, jolla ei ole alkua eikä loppua, vaan toimii useammassa eri ulottuvuudessa. Trails seuraa jälkiä, joita vanha energia on elämään jättänyt, vinkkeinä aiemmista elämistä, oikein ja väärin pääteltyjä langanpätkiä. Erittäinkin perinteinen PO-veisu noin musiikillisessa mielessä.

4. Intruder
– Tunkeilija, vihollinen. Vihollinen ohjaa pakolla ja väkivalloin elämää kohti suuntaa, jossa ihmiskunta tuhoutuu pienen eliitin edessä. Tunkeilija on se, joka käyttää mieltä ansana ja syöttää sinne jatkuvasti turhia asioita, pelkoa ja kauhua, käyttäen rakentamaansa systeemiä hyväkseen. Tunkeilija tekee tihutyötä harhauttaakseen uskomaan, että vain seuraamalla ja sokealla uskolla valtarakenteisiin ihmiskunta menee eteenpäin. Tunkeilija ei arvaa, kuinka suuri kollektiivinen voima on heräämässä, kun suuri määrä ihmisiä avaa silmänsä ja nousee uudelle tasolle, jossa pelolla ei ole merkitystä. Biisiä tehdessä ei pyritty suoristamaan mitään, vaan annettiin sovituksen kasvaa täyteen mittaansa.

5. Percules
– Taistelun tiimellyksessä, ensimmäisiä iskuja, sekasortoa, epätoivoista vihollisen etsintää. Hämmennyksen kohdistamista yhteiseen viholliseen, tasapainottelua tiedon ja valheen rajoilla. Tarkoituksena viedä maailma järjen ja tietoisuuden aikaan, jossa energia kohtaa tietoisuuden ja heijastuu uuteen maailmaan. Ikuisuuksia kestäneen taistelun käännekohta, helpottava tunne siitä, että vihollinen on lyötävissä ja balanssi on löydettävissä. Kokkonen väläyttelee hullua mieltään kitaroinnissa.

6. Incognito
– Erakko, joka käy omaa hiljaista taisteluaan tietämäänsä pahaa vastaan, koska ei luota joukon voimaan. Yksilö, joka erakoituu pettyneenä joukkoon, joka pyrkii organisoitumaan tunkeilijaa vastaan. Erakko pysyy eristäytyneenä taistelun lopputuloksesta huolimatta, on jo vapauttanut itsensä henkilökohtaisella tasolla.

7. The Ego
– Ei ole muuta keinoa, kuin jättää ego taakse pyrkiessä seuraavalle tasolle. Ego on se ihmisen henkilökohtaisesta merkityksentavoittelusta, ylpeydestä, kateudesta ja kuolemanpelosta muurattu seinä, joka eristää yksilön suuresta energiasta. Oli alusta asti selvää, että tämä ja seuraava kappale liittyivät läheisesti toisiinsa, mutta päätyivät kuitenkin omiksi raidoikseen.

8. The Garden
– Uusi ihminen on egonsa taakse jättänyt maailman puutarhuri, joka kytkee oman energiansa maahan, muihin ja universumiin, ollakseen yhtä, suojellakseen sitä ja viedäkseen sitä kohti suurempaa energiaa, joka muodostuu kollektiivisesta heräämisestä. Uusi ihminen elää resetoidussa uudessa maailmassa, maailmassa vailla valtarakenteita tai sitä tukahduttavia koneistoja. Biisin kuljetusriffissä on monimutkaista yksinkertaisuutta, jonka lopulliseen muotoonsa saattaminen oli omanlaisensa koettelemus.

9. Sonic Wings
– Saavuttaakseen todellisen rauhan ja vapauden, on ihmisen etsittävä se itsestään. Nämä pyrkimykset ovat alkusysäyksinä seuraavalle askeleelle ihmisen evoluutiossa, joka tähtää korkeamman tietoisuuden saavuttamiseen, jossa ihminen elää ajasta irti useassa eri ulottuvuudessa. Lopulta kyse on hyvin yksinkertaisista valinnoista ja rohkeudesta tehdä niitä vailla pelkoa putoamisesta.

Lisää luettavaa