Tony Iommi: Black Sabbathin taru ei välttämättä pääty viimeisen kiertueen viimeiseen keikkaan

21.11.2016

Heavy metalin kummisedän Black Sabbathin kuluva vuosi on mennyt tiukasti tien päällä, sillä meneillään on yhtyeen viimeinen kiertue. Pitkä rundi päättyy helmikuussa Englannin Birminghamiin, yhtyeen synnyinseudulle. Onneksi tuolloin ei kuitenkaan jätetä lopullisia jäähyväisiä, sanoo kitaristi Tony Iommi.

Entisestä showpainijasta radiojuontajaksi muuntunut Chris Jericho julkaisi hiljattain podcast-ohjelmansa kolmannensadan jakson ja kutsui vieraakseen Tony Iommin. Iommi kertoi Jericholle, että vaikka kiertueet jäävätkin hänen ja Black Sabbathin kohdalla historiaan, pistokeikkojen mahdollisuutta ei ole poissuljettu. Lisäksi alkuperäiskokoonpanon jäljellä oleva kolmikko – Iommi, Geezer Butler ja Ozzy Osbourne – ovat kaikki avoimia uudelle levylle.

– Muutama keikka silloin tällöin on ok. Mutta jatkuva ja pidempiaikainen ”kuukausi siellä, kuusi viikkoa täällä”-kiertäminen on loppu. Olemme tehneet niin todella kauan ja se vaatii veronsa. Ennen tunsin pystyväni kaikkeen, mutta sairauteni teki minusta haavoittuvamman ja itsevarmuuteni karisi, sanoo Iommi.

Iommilla diagnosoitiin imusolmukesyöpä vuonna 2012, juuri ennen Sabbathin 13-albumin äänityksiä. Iommi joutui käymään läpi rankkoja hoitojaksoja levyn tekemisen sekä kiertämisen aikana.

– Minun piti palata kotiin kuuden viikon välein saamaan hoitoa. Joten rakensimme kiertueen hoitojaksojen mukaan. Sitä kesti vuoden päivät ja se tavallaan toimikin. Sitten Rick Rubin [13-levyn tuottaja] halusi äänittää omassa studiossaan Los Angelesissa, joten sama kuvio jatkui – äänitimme, palasin Englantiin hoitoon, odotin noin kuukauden oloni paranemista ja lensin takaisin äänittämään, Iommi kertoo.

– Tässä vaiheessa siis pitkät jaksot pois kotoa saavat jäädä. Mutta yksittäiset keikat ja vaikkapa uuden levyn tekeminen ovat ihan mahdollisia ajatuksia, koska silloin olet yhdessä paikassa. En tiedä, tuleeko kumpaakaan tapahtumaan, mutta mikäli tilaisuus eteen ilmestyy, mikä ettei.

Lisää luettavaa