Bill Ward ampui alas Ozzyn toiveet rumpalin esiintymisestä Black Sabbathin viimeisillä keikoilla – vieläpä varsin tiukkasanaisesti

02.09.2016

Siitä lähtien, kun Black Sabbath äänitti viimeisimmän 13-albuminsa ja lähti viimeiselle kiertueelle, ovat fanit haikailleet kokoonpanosta uupuvan alkuperäisrumpali Bill Wardin perään. Wardin ja muun yhtyeen välit ovat kuitenkin sen verran tulehtuneet, ettei alkuperäinen nelikko ole tähän mennessä noussut yhdessä lavalle. Eikä Wardin viimeisimmän lausunnon mukaan näin tule enää koskaan tekemäänkään.

Sekava kuvio menee pääpiirteittäin niin, että Sabbath-leirissä pelättiin Wardin kunnon puolesta, kun taas Wardin mukaan hänelle tarjottiin niin huonoa ja loukkaavaa sopimusta, ettei hän suostunut lähtemään mukaan.

Black Sabbath heittää viimeiset keikkansa yhtyeen synnyinseudulla Birminghamissa helmikuussa. Ozzy Osbourne kertoi Rolling Stone -lehdelle olevansa surullinen, ettei Bill Ward osallistu noille keikoilla ja toivoi asioiden järjestyvän sille tolalle, että Ward voisi esimerkiksi soittaa ainakin kappaleen tai pari.

Bill Ward julkaisi tänään vastineensa Ozzylle, jossa hän toteaa varsin tylysti, että hän ja Ozzy eivät ole olleet toisiinsa yhteydessä sitten tammikuun 2012. Hän myös tyrmää kaikki huhut ja puheet mahdollisesta osallisuudestaan Sabbathin viimeisille keikoille.

”Minusta pettäisin fanit kaikkialla muualla, jos soittaisin ainoastaan Birminghamissa. Se tuntuu minusta elitistiseltä ja syrjivältä, enkä voisi ikinä tehdä sitä faneille. On tarpeeksi sydäntäsärkevää, etten ole ollut osallisena levyllä ja kiertueella. Mutta muistakaa, että tämä ei johdu minusta. Luulen, että kuka tahansa, jolla on itsekunnioitusta ja arvokkuutta, olisi hylännyt minulle tarjotun sopimuksen”, Ward kertoo Facebook-päivityksessään.

”Poissaoloni johtuu täysin vastapuolen itsekkyydestä, itsekeskeisyydestä, epäkunnioituksesta ja epälojaalisuudesta. Nämä ovat syyt alkuperäisen Sabbath-kokoonpanon tuhoon.”

Että näin. Homma lienee sitä myöten taputeltu sitten.

Lisää luettavaa