Bändi on saanut uudet kasvot – arviossa Queensrÿche

Julkaistu Infernossa 2/2019.

Queensrÿche
The Verdict
Century Media

Operation: Mindcrime -konseptialbumistaan tunnettu progemetallin pioneeri koki uransa käännekohdan vuonna 2012. Orkesterin alkuperäiselle laulajalle Geoff Tatelle näytettiin ovea, ja korvaajaksi nimettiin rumpujakin paukuttava Todd La Torre. The Verdict on jo kolmas miehen kanssa äänitetty lätty, ja porukalla näyttää menevän huimasti paremmin kuin oman yhtyeen perustaneella Tatellä.

Paikkansa jo vakiinnuttanut La Torre sopii Queensrÿchen kelkkaan kuin nyrkki silmään. Miehen laulusuoritus on alusta loppuun todella vahva, mutta upea ääni on parhaimmillaan kappaleessa Light-years, joka on helposti koko kiekon hienoin kappale. Tällä kertaa myös rumpuosuudet päätyivät La Torren hoidettavaksi yhtyeen kannuttajan Scott Rockenfieldin jäätyä isyyslomalle. Monta rautaa on ollut tulessa, mutta se ei ole vaikuttanut lopputulokseen tippaakaan.

Myös kitaristiduo ansaitsee kiitosta: soolot ovat aivan timanttisia ja biisien koukuttavuus aivan omaa luokkaansa. Perinteisen Queensrÿche-tyylin lisäksi levyllä on melodioita, jotka tuovat mieleen vanhan Crimson Gloryn – bändin, jossa La Torre vaikutti ennen nykyistä pestiään.

Soundimaailma on enimmäkseen raskas ja synkkä, ajoittain jopa pahaenteinen. Inside Out ja Propaganda Fashion tarjoavat nopeampaa riffittelyä, mutta kokonaisuudessaan teos on melko hidastempoinen. Se keskittyy täysillä paahtamisen sijasta rauhallisempaan pohdintaan, mutta potkua riittää silti. 

Välillä täytyy lopettaa kaikki tekeminen hetkeksi ja keskittyä sanoituksiin, jotka ovat läpi albumin varsin puhuttelevia. Vaikka ryhmä oli jo kulta-aikanaan sangen vakavasti otettava ja aikuismainen kantaa ottavine sanoituksineen, kasvua on tapahtunut entisestään. 

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana otettujen harha-askelten aika on ohi, ja bändi on saanut uudet kasvot. Kolme hienoa pitkäsoittoa todistaa, että Queensrÿchellä on valoisa tulevaisuus.