Darkthrone – The Underground Resistance

01.04.2013
Darkthrone
The Underground Resistance

The Underground Resistancella vanhat ketut tekevät yllättävän tempun ja puskevat ulos paketin eeppistä heavy metalia. Käytännössä tämä tarkoittaa 2000-luvulta tuttua Darkthrone-tyyliä hieman totuttua melodisempana ja entistäkin vähemmän blackinä. Mukana menossa ovat myös Bathoryn ylväys, rippailu metallibändeiltä, joista kukaan ei ole koskaan kuullutkaan, sekä kivuliaaseen erektioon jämähtänyt keskisormi.

Ihme kyllä, uusi levy lienee tuotannollisesti terävintä Darkthronea koskaan. Soundimaailma tukee musiikkia täydellisesti, ja bändin kappaleissakin tuntuu olevan pitkästä aikaa tukevaa pohjaa ja jotain mielenkiintoista. Levyn päätöskappale, yli 13-minuuttinen Leave No Cross Unturned on jo sen luokan veto, että hymyilyttää. Siis hyvässä mielessä.

Uutta Under a Funeral Moonia (1993) bändiltä odottavat saavat taas pettyä, sillä Darkthrone seilaa jo niin kaukana patentoimastaan black metal -soundista, että paluuta vanhaan tulee tuskin tapahtumaan.

Oli yhtyeen nykyisestä tilasta mitä mieltä tahansa, on hienoa huomata Darkthronen saaneen itseensä uutta virtaa, mikä ei ole lainkaan itsestään selvää vuonna 1987 perustetulle bändille.

Lisää luettavaa