Haastaa jopa monia alan klassikoita – arviossa Demonztrator

Julkaistu Infernossa 10/2021.

08.01.2022
DEMONZTRATOR
Sinister Forces of Hatred
OSSUARY

Coverbändinä aloittanut ja ensimmäisen levynsä kierrättäen tehnyt helsinkiläinen Demonztrator on toisella kiekollaan tosipaikan edessä. Miten vanhojen tekijämiesten uusi bändi pärjää, kun vastassa on leegio nuoria ja nälkäisiä nimiä jo valmiiksi luihin asti kolutussa tyylilajissa? Asiaa ei auta sekään, että thrash metal ei ole ollut 2020-luvulla erityisen kovassa huudossa.

Huolet voi unohtaa, sillä tässä on todennäköisesti vuoden kovin kotimainen thrash-kiekko ja yksi vuoden parhaista myös maailmanlaajuisesti.

Kymmeneen biisiin on ladattu paitsi kovat soundit ja ärhäkkää ärinälaulua myös valikoima rivakoita ja timmejä rässibiisejä. On tiukkoja melodioita, napakkaa sahausta, toimivia kertsejä ja vimmaisia sooloja.

Kattaus pelittää loppuun asti. Heikkouksia ei löydy, ja levystä löytyy potkua jopa monien klassikoiden haastamiseen. Jos levyltä jotain pientä puuttuu, niin välittömät hittibiisit ja kerrasta mieleen jäävät täkyt. Mutta tästä ei ole hommaa pilaamaan, ja Demonztrator vakuuttaa kertaheitolla. Kova levy!

Lisää luettavaa