Hämmentävä tilkkutäkkityö – arviossa Freedom Callin live-dvd

Julkaistu Infernossa 8/2023.

14.11.2023
FREEDOM CALL
The M.E.T.A.L. Fest
SPV

Reilut 20 vuotta ilometallin parissa operoineen Freedom Callin kolmas livejulkaisu on läpeensä sitä ihtiään eli vahvasti duurissa soivaa melodista power metalia.

Cd/dvd-pläjäys on koottu pääasiassa kahdelta viimevuotiselta keikalta, Metalfestiltä Tšekistä ja klubivedolta Saksan Regensburghista. Tallenteella vilahtaa elävää kuvaa myös yhtyeen 70 000 Tons of Metal -risteilyn keikalta.

Mainittakoon, että jokaisella vedoista soittaa eri rumpali, mikä hämmentää osaltaan ”yhdeksi keikaksi” leikattua kokonaisuutta. Toinen sekavuutta lisäävä tekijä on kuvauksen epävakaa laatu, varsinkin rajausten osalta. Julkaisun tiedotteen mukaan tuote on tarkoitettukin ”tilkkutäkkityöksi ja mahdollisimman autenttiseksi”. Ehkä tämä on sitten sitä nykysukupolven kuvakerrontaa, jota tällainen naava ei ymmärrä.

Kuviossa on ristiriitaista se, että tallenteen ääniraita on hiottu koko lailla tappiinsa, ja takuulla jälkikäteen. Tavatonta tällainen ei ole, ja manööveri palvelee toki Freedom Callin hienosti sävellettyä musiikkia, josta paketista löytyvät ne parhaat palat.

Lisää luettavaa