Hitikästä ja monipuolista – arviossa Nordic Union

Julkaistu Infernossa 8/2022.

13.11.2022
NORDIC UNION
Animalistic
FRONTIERS

Ruotsalaisen Eclipsen laulaja-kitaristin Eric Mårtenssonin ja tanskalaisen Pretty Maidsin solistin Ronnie Atkinsin yhteisprojektiin kuuluu muitakin soittajia, mutta homma kulkee vahvasti kaksikon nimillä ja naamoilla. Animalistic on melodisen hard rockin maastossa liikkuvan yhtyeen kolmas albumi.

Musiikillisesti ryhmä muistuttaa kovasti miesten pääyhtyeitä. Mielleyhtymiä etenkin Eclipseen tulee jatkuvasti, mutta mikäs siinä, kun kyseessä on varsin mainio bändi.

Kappaleita on yksitoista, mutta albumi on silti alle 40-minuuttinen, mikä on genren teokselle juuri sopiva mitta. Biisit ovat melko hitikkäitä, tarpeeksi monipuolisia ja jäävät parista kerrasta mieleen. Sanoituksissa kuulutetaan etenkin periksiantamattomuutta ja ”vaikka läpi seinän” -tyylistä asennetta, mistä tulee väistämättä hyvälle tuulelle.

Parantumatonta syöpää sairastava Atkins tuntuu laulavan komeammin kuin aikoihin. Jos miehen surullisesta tilanteesta täytyy löytää jotain positiivista, niin ainakaan sairaus ei ole purrut pääsolistin ääneen.

Projekti on yhä jokseenkin tuntematon, mutta tämän levyn perusteella suosittelen sitä jokaiselle genrestä tykkäävälle.

Lisää luettavaa