Hyvää ja helposti toistoja keräävää kuunneltavaa – arviossa Mimorium

Julkaistu Infernossa 3/2018.

Mimorium
Incipit Chaos
Heathen Tribes

Suomalaisen black metalin arvostus eri maailmankolkkia myöten on helppo ymmärtää, sillä se on tinkimättömyydessäänkin laadukasta. Tähän rintamaan on tunkeutumassa myös Mimorium, jonka tymäkän rytistyksen suunta on selkeästi sekä eteen- että ylöspäin. 

Incipit Chaos -debyytti on eheä kokonaisuus. Sen perusteet ovat pitkälti länsinaapurimme 90-lukulaisessa black metalissa, ja meno on pääosin nopeatempoista ja melodista, mutta silti konstailematonta ja sopivan karskia ilman sokerihumalaa. Levyn teon aikaan vielä kaksikkona toimineen kokoonpanon kaikista instrumenteista, sävellyksistä ja albumin miksauksestakin vastanneen Lord Mimoriumin näkemystä ja urakkaa on kiitettävä: vaikka rakennuspalikat ovat mallia Duplo, lopputulos on kaikkea muuta kuin lapsellisen kömpelö ja mitäänsanomaton. 

Albumi on hyvää ja helposti toistoja keräävää kuunneltavaa. Silti bändi keikkuu vielä rajapyykillä, joka erottaa harmaan massan ja mustan liekin toisistaan. Aika ja tulevat julkaisut näyttävät, jääkö Mimorium kellumaan muiden joukkoon vai nouseeko se niiden ylle nykyistä kirkkaammin roihuten.