Jämptiä kuolotoimintaa – arviossa Frozen Soul

Julkaistu Infernossa 5/2023.

29.06.2023
FROZEN SOUL
Glacial Domination
CENTURY MEDIA

Kuinka hyvä idea on tehdä Bolt Throweria jääteemalla? Ilmeisen hyvä, koska yhden demon jälkeen Century Medialle tempaistu teksasilaiskvintetti tarjoaa nyt toista levyään, jonka sapluuna on sama kuin Crypt of Ice -esikoisella (2021).

Avausveto Invisible Tormentor yltyy hetkittäin nopsaan laukkaan, mutta koko levyn yleismeno on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta keskitempotappoa. Äänimaailma on selkeä ja puhdas. Biiseistä ei löydy elämää suurempia tai ikimuistoisia kohtia, mutta jämäkästi kulkeva kuolo toimii kokonaisuutena.

Dying Fetus -kurkku John Gallagher viemäröi Morbid Effigy -kappaleessa, jonka fetusmaiset junttaukset istuvat vierailuun mainiosti. Levyn kiintoisinta antia on harmillisen lyhyt synainstrutunnelmointi Annihilation, joka hiipii hienosti 1980-luvun splatter-soundtrackien hengessä.

Pätevästi tehty death metal maistuu aina, ja sitä Frozen Soul osaa luoda. Glacial Domination on siistiä riffivetoista kuoloa. Demppisaha ja tuplabasarien tuki kuljettavat yhdentoista biisin matkan varmasti maaliin. Tulevaisuuden klassikkoa tästä ei saa millään, mutta varman päälle pelaavan ja jämptin kuolotoiminnan ystäville helppo suositus.

Lisää luettavaa