Johtotähti hukassa – arviossa Dimentianon

Julkaistu Infernossa 4/2023.

19.06.2023
DIMENTIANON
Chapter VI: Burning Rebirth
PARAGON / SYMBOL OF DOMINATION / PEST

Black metalia, deathiä ja doomia vaihtelevalla menestyksellä sotkeva Dimentianon tuntuu jämähtäneen 1990-luvun käppädemoestetiikkaan, mikä ei oikein palvele yhtyeen etuja.

Vuonna 1995 perustettu bändi toimi alun perin The Forgotten -nimellä, kunnes vaihtoi sen nykyiseen muotoon vuonna 2002. Dimentianon on tyylillisesti hyvin lähellä italian kulttisankareita Mortuary Drapeä, mutta siltä uupuvat mainitun makaaberi charmi ja omaperäisyys.

Burning Rebirth sisältää paikoitellen varsin mielenkiintoisia ideoita ja mukavan kieroutunutta tunnelmaa, mutta tuhnuiset soundit ja väkinäiset blastbeat-mätöt latistavat kuuntelukokemusta väkisinkin. Yhtye on selkeästi parhaimmillaan keskitempoisissa ja hiipivän hitaissa esityksissä.

Noin tunnin mittaisesta levystä vähintään puolet on melko yhdentekevää täytemateriaalia toisen puolen sisältäessä suhteellisen kelpoa tai vähintäänkin kuunneltavaa materiaalia. Yhtyeellä voisi olla enemmänkin annettavaa, mutta yhtälöstä puuttuu jotain. Tästä olisi mukava pitää enemmän, mutta ei voi mitään, näillä on mentävä. Toivottavasti orkesteri löytää johtotähtensä.

Lisää luettavaa