Juhlavaa raskasta grungea – arviossa Rootbrain

Julkaistu Infernossa 7/2023.

10.10.2023
ROOTBRAIN
Breakwater
OMAKUSTANNE

Raskaan grungen saralla toimiva liki-kotimainen kopla on vakuuttava tulokas. Kokeneita seppiähän tässä työstää, ja tuotantovaihe on ollut niinkin vakuuttava, että Triptykon-ukko V. Santura päätti muuntua taustatoimijasta yhtyeen vakkarikitaristiksi.

Levyllä on rutkasti grungevirettä, mutta parhaiten bändi tuuttaa päästäessään metallisen puolensa valloilleen. Tuplabasarit, raskaat kitarat ja örinä sopivat hommaan jopa yllättävän mainiosti, eikä Rootbrain ole lähelläkään mitään easy listening -alternativea.

Bändi osaa laventaa grungeperustaisen ilmaisun toimivasti hyvinkin metalliseen suuntaan ja toisaalta ympätä mättämisen kylkeen näppärästi akustista soitantaa, jopa flamencosävyjä. Dynamiikkaa riittää, mutta homma pysyy hämmästyttävän hyvin kasassa.

Aloituskappale Lion Tamer on eniten perus-grungea ja albumin väkinäisin raita, mutta jo kakkoskipale Gone by the Waves lähtee rullaamaan mallikkaasti. Siitä loppuun asti tarjonta onkin sitten aika juhlavaa: vahvoja melodioita, sujuvaa tyylillistä vaihtelua ja voimakasta otetta.

Lisää luettavaa