Kaikki vaadittava löytyy – arviossa Tombstoned

26.06.2016

Tombstoned
II

Svart
4_kirvesta

Kotimaisen Tombstonedin yhteydessä on mainittu Electric Wizardin ja Sleepin kaltaisia yhtyeitä, ja totta onkin, että bändin doom/stoner-pörinässä on paljon samankaltaisuuksia mainittujen kanssa. Toinen täyspitkä laajentaa skaalaa ja vie kuulijan oudolle mutta hyvin kiehtovalle matkalle.

Tombstonedin suurimmat edut ovat sen kyky luoda rokkaavia riffejä ja omalaatuinen groove, joka erottaa sen monista pelkkään jumitukseen luottavista kollegoista. Levy on ennen kaikkea helppoa kuunneltavaa, mikä ei ole tässä genressä mikään itsestäänselvyys. Todettu ei kuitenkaan tarkoita, etteikö musiikista löytyisi syvyyttä ja tasoja. Päinvastoin: 40-minuuttinen teos tekee mieli pistää soimaan uudelleen ja uudelleen, ja jokaisella kerralla siitä löytää jotain uutta.

Vuonna 2010 perustettu yhtye on onnistunut vakiinnuttamaan nimensä doomskenessä, ja uskonpa, että se tulee nauttimaan alan piireissä nykyistä suurempaakin suosiota. Tombstonedilta löytyy kaikki vaadittava: omaleimainen soundi, tasokkaat sävellykset ja kristallinhuuruinen visio.

Lisää luettavaa