Kaipaa enemmän selkeyttä, vähemmän turboahdettua sinfopauhua – arviossa Ghosts of Atlantis

Julkaistu Infernossa 9/2023.

27.11.2023
GHOSTS OF ATLANTIS
Riddles of the Sycophants
HAMMERHEART

Ipswichiläinen Ghosts of Atlantis esittää sinfonista äärimetallia Cradle of Filth, Fleshgod Apocalypse ja Septicflesh suuntaviittoinaan.

Soundissa on klasaria ja metallia, konseptissa puolestaan elokuvallisuutta. Sinfoniaa piisaa paksulti, mutta vähintään yhtä hallitsevina soivat myös melodeath-kitarariffit, jylhät kuorot ja lähes katkotta pärisevät, basarien osalta muovisuuteen saakka triggeröidyt rummut.

Audioinfon määrä ähkyttää, mutta se on hyvin jäsenneltyä. Enimmän aikaa tuntuu, että koko ilmatila on blastattu pukaten pakaten täyteen aitoa ja epäaitoa sinfonisuutta, konekiväärirumpuja, riffimyrskyä ja aika yksiulotteista örinäkarjuntaa. Puhtaat laulut tuovat epäinhimillisen koneelliseen paahtoon kuitenkin kaivattua dynamiikkaa ja draaman vaatimaa roolihenkilöiden dialogin tuntua.

Puhtaita laulavat loistava Christian Älvestam, Anna Kiara (ex- Imperial Age, KiaRa) ja oman elämänsä vampyyri Drake Mefestta (DiAmorte). Atlantis-aiheisen saagan kakkososan biiseistä parhaina erottuvat melodisesti selkeimmät vedot The Alkonost ja Behind the Wall. Selkeyttä olisikin saanut olla levyllä enemmän ja turboahdettua sinfopauhua paljon vähemmän.

Lisää luettavaa