Kiehtova sekoitus raivokasta pieksentää ja surumielistä tunnelmointia – arviossa Unfelled

Julkaistu Infernossa 3/2023.

06.05.2023
UNFELLED
Pall of Endless Perdition
SEASON OF MIST

Australialaisen Woods of Desolationin multi-instrumentalisti D. on säveltänyt levyllisen oikein pätevää pakanallista mustaa metallia. Jos miehen pääbändin musiikki on kaunista ja melodista post-metalia, Unfelled tarjoaa raakaa, vihaista ja melko anteeksiantamatonta pieksentää. Tietynlainen haikea melankolisuus on läsnä myös Unfelledissä, mutta muuten liikutaan huomattavasti aggressiivisemmilla taajuuksilla.

Ukrainalaisen Drudkhin Vlad soittaa levyllä rumpuja (kuten soitti myös Woods of Desolationin viimevuotisella The Falling Tide -lätyllä) ja Austeren Mitch rääkyy keuhkonsa pihalle. Kolmikko on piessyt toisistaan päälle hurjan vireen.

Sotaisat teemat raikuvat raivokkaan sykkeen tahdissa ja tunnelma on kovin synkeä. Biiseissä on välillä varsinaista kohkaamisen tuntua. On myös hauska huomata, miten D:n viehtymys post-metaliin ja shoegazeen vuotaa Unfelledin raskaampiin riffeihin.

Ei lainkaan kehnompi debyyttilevy. Kiehtova sekoitus raivokasta black metalia ja surumielistä tunnelmointia. Toivottavasti D. jatkaa tämän väkivaltaisemman polkunsa tutkimista.

Lisää luettavaa