Kiehtovaa ja omaperäistä – arviossa Dymna Lotva

Julkaistu Infernossa 7/2023.

09.10.2023
DYMNA LOTVA
Зямля пад чорнымі крыламі: Кроў
PROPHECY

Vuonna 2015 perustettu valkovenäläisorkesteri Dymna Lotva soittaa tunnelmallista mutta intensiivistä doom-vivahteista post-metalia. Siinä yhdistyvät näppärästi vanhan koulukunnan death doom -estetiikka ja moderni kokeellinen metalli.

Yhtyeen kolmannen levyn nimi kääntyy englanniksi muotoon The Land Under the Black Wings: Blood ja sen tarjoama säveltaide esittelee sävyjä varsin laajalta spektriltä. Tässä piilee sekä yhtyeen vahvuus että heikkous. Yhtäältä orkesterin monipuolisuutta ei voi kuin ihailla, toisaalta tuntuu ajoittain siltä, että bändin musiikki rönsyilee vähän liiaksikin.

Dymna Lotva on löytänyt oman tyylinsä, enkä voi kieltää, etteikö se kuulosta omaperäiseltä. Yhtyeen musiikissa on jotain kiehtovaa, mikä vetää puoleensa, etenkin kun sukelletaan tunnelmallisimpiin ja melodisesti eteerisimpiin vesiin. Orkesterilla on taito luoda melodramaattista musiikkia, josta löytyy sekä intohimoa että aggressiota. Se itsessään on suuri saavutus.

Potentiaalia löytyy enemmän kuin tarpeeksi, nyt täytyy vain hioa yksityiskohtia. Luulenpa, että seuraavalla levyllä ollaan jälleen astetta lähempänä maalia.

Lisää luettavaa